In september fors minder woningtransacties

In september heeft het Kadaster 16.449 woningtransacties geregistreerd, ruim 20% minder dan in september vorig jaar. Alleen in de maand augustus wisselden wat meer huizen van eigenaar, de overige maanden laten dit jaar volgens de twee grafieken een sterk wisselende daling zien.
De derde grafiek met de transacties per kwartaal laat een meer evenwichtig beeld zien. In de eerste negen maanden van 2018 zijn 161.956 transacties geregistreerd, 7,8% minder in vergelijking met deze periode in 2017. Op zich niet vreemd, 2017 was immers een topjaar voor de woningmarkt. Als de kwartaaltrend zich voortzet, kunnen we in het vierde kwartaal rekenen op ongeveer 60.000 transacties. Het jaarresultaat zal dan, zoals eerder verwacht, een daling tussen de 7% en 9% opleveren.Grote provinciale verschillen

De sterke daling van de transacties in september zorgt er voor dat momenteel geen enkele provincie een plus kan laten zien. In Groningen, Zeeland en Drenthe is de daling minimaal, in Utrecht, Zuid Holland en Noord Holland loop de achterstand op tot meer dan 10%.

Download hier het persbericht incl. alle grafieken

Reageer op bericht

Naam:
E-mail:
Toelichting:
anti spam afbeelding
Anti-Spam: * Neem de tekens over

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Gemeente.nu
Nijmegen Nieuws
NOS
Haarlems Dagblad
Noordhollands Dagblad
Profnews
RTL
De Stentor

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.