Inloggen

FAQ

Klik op een vraag voor het antwoord.
Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op.

 • Algemeen

  • Voor wie is Woningmarktcijfers.nl bedoeld?

   Woningmarktcijfers.nl is bedoeld voor makelaars, taxateurs, gemeentes, provincies en overheden die cijfers en onderbouwing nodig hebben van de actuele stand van de woningmarkt in Nederland.

   Bekijk hier de verschillende rapporten.

  • Wat voegt Woningmarktcijfers.nl toe aan de cijfers van het Kadaster en de NVM-cijfers?

   Het Kadaster presenteert haar gegevens op landelijk en provinciaal niveau. Binnen de verschillende provincies bestaan er echter grote regionale verschillen. Op Woningmarktcijfers.nl kunt u de ontwikkelingen op de woningmarkt ook op regionaal en gemeentelijk niveau bekijken.

   Daarnaast wordt in de rapporten van Woningmarktcijfers.nl ook aandacht besteed aan andere factoren die van invloed zijn op de woningmarkt, zoals veranderingen in de woningvoorraad en ontwikkelingen van het aantal inwoners en huishoudens.

   De gegevens van Woningmarktcijfers.nl zijn completer dan de cijfers van de NVM. De NVM baseert haar cijfers op de door de NVM-makelaars verkochte woningen. In een aantal provincies ligt het marktaandeel van de NVM-makelaars echter onder de 50%. De cijfers van Woningmarktcijfers.nl zijn gebaseerd op álle verkochte woningen.

  • Is de informatie op Woningmarktcijfers.nl betrouwbaar?

   De informatie die u op deze website vindt, is zeer betrouwbaar. Alle gegevens zijn gebaseerd op cijfers van officiële bronnen, zoals het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  • Kan ik met Woningmarktcijfers.nl de waarde van mijn woning bepalen?

   Nee, de prijsontwikkeling op kwartaalbasis en de prijsontwikkeling op jaarbais vormen slechts een indicatie. Het gaat om gemiddelde cijfers op gemeentelijk of regionaal niveau, terwijl de waarde van een individuele woning sterk afhankelijk is van factoren zoals de ligging en de onderhoudstoestand van de woning.

   Wilt u de modelwaarde van één enkele woning weten, dan kunt u terecht bij onze partner Avix: www.avixnl.nl

  • Hoe maakt Woningmarktcijfers.nl de woningmarkt transparant?
   Woningmarktcijfers.nl maakt de woningmarkt transparanter door rekening te houden met de grote regionale verschillen die binnen een provincie kunnen bestaan en door volledige gegevens te presenteren.

   De informatie op Woningmarktcijfers.nl is niet gebaseerd op een bepaald marktaandeel, maar op de gegevens van álle verkochte woningen. Deze gegevens zijn niet slechts beschikbaar op landelijk en provinciaal niveau, maar ook op regionaal en gemeentelijk niveau.

Bestel direct een rapport van een regio