Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  Items Per Pagina:

Koopwoning onbereikbaar voor Jan Modaal

Door strengere hypotheekregelgeving van zowel banken, Nationale Hypotheek Garantie (NHG) als overheid wordt het voor mensen met een gemiddeld inkomen (rond de 33.000 euro) zo goed ..

Amsterdam helpt lage middeninkomens bij koop huis

Amsterdammers die een huis willen kopen, maar van wie het inkomen op de huidige woningmarkt net tekort schiet, krijgen hulp. De hoofdstad heeft voor deze potentiƫle kopers een reg ..

Huiseigenaar mag tweede woning in Amsterdam houden

Een tweede woning erop nahouden in Amsterdam wordt mogelijk, mits aan een aantal regels wordt voldaan. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Woningcorporaties massaal naar rechter

Meer dan honderd woningbouwcorporaties uit het hele land die geen Vogelaargelden willen betalen, zijn samen naar de rechter gestapt.

'Hypotheken veel te duur'

Nederlandse banken maakten vorig jaar flinke winsten op hun hypotheken: ze zagen hun verdiensten met 50 procent stijgen tot 24 miljard euro. De stijging is vooral te danken aan de ..

Makelaar start met internetveiling

Een makelaar uit Groningen gaat huizen verkopen via een internetveiling. Huizenbezitters kunnen op vrijwillige basis meedoen.

Beperken renteaftrek geen taboe woningbezitter

Voor een meerderheid van de woningbezitters is beperking van de aftrek van hypotheekrente niet taboe. Zij zien liever dat daarop bespaard wordt dan op zaken als AOW, uitkeringen, g ..

Voordeel renteaftrek naar de rijksten

Bijna de helft van het belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek ging in 2008 naar de rijkste huishoudens. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau ..

Lening Eurozone en IMF aan Griekenland

De zestien landen met de euro en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) lenen het noodlijdende Griekenland 110 miljard euro. Het geld wordt in een periode van drie jaar overgeboek ..

'Huiseigenaar krijgt geen lening meer'

Huizenbezitters met een hypotheek en een modaal inkomen kunnen binnenkort geen lening meer krijgen voor grote aankopen. Daarvoor waarschuwt Martin Aalders, voorzitter van de VFN, d ..

Minder huizen verkocht door discussie renteaftrek

Het aantal afgesloten hypotheken is de eerste twee maanden van dit jaar gedaald met 11 procent ten opzichte van een jaar geleden. De discussie over de hypotheekrenteaftrek is de be ..

Eigen Huis: stop morrelen aan hypotheekrente

De Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat de overheid de 'voortdurende dreiging van beperking van de aftrek van hypotheekrente' wegneemt en pleit in een maandag gepubliceerd rapport v ..

Jan des Bouvrie liet Nederland wit wonen

Interieurontwerper Jan des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij vastgoedfraude, lieten diverse bronnen woensdag weten.

Hulp voor huizenbezitter met dubbele lasten

Huizenbezitters die er niet in slagen hun oude woning te verkopen en daardoor gebukt gaan onder dubbele maandlasten, krijgen een helpende hand van de banken. De banken gaan hun in ..

'Geen verdere prijsdaling op woningmarkt'

Op de Nederlandse woningmarkt zijn geen verdere prijsdalingen te verwachten, zolang de hypotheekrente aftrekbaar blijft. Dat zegt hoogleraar Marc Francke, die donderdag aan de Univ ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Rijksoverheid
De Pers
Nu.nl Economie
Volkskrant
Elsevier
NOS
Telegraaf
AD

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.