Woningprijs in april 7,2% omhoog, minimale stijging transacties

De gemiddelde woningprijs is in april uitgekomen op € 256.800, de stijging in vergelijking met april 2016 bedraagt 7,2%. Het prijsniveau van de eerste vier maanden van 2017 blijft hierdoor staan op € 257.000. Het aantal woningtransacties komt uit op 16.694, een stijging van 1,9% ten opzichte van vorig jaar april. In de eerste vier maanden van 2017 zijn 22,5% meer woningen verkocht dan vorig jaar in deze periode.

Koopsom per provincie

In de provincie Groningen moet momenteel gemiddeld € 192.900 voor een woning worden betaald, In Noord Holland inmiddels al bijna € 321.000. De koopsomstijging t.o.v. de eerste vier maanden van 2016 bedraagt voor Nederland 8,3%. In Drenthe blijft de stijging beperkt tot, 4,1%. De provincie Groningen kent, mede als gevolg van een goedkope periode in 2016, de grootste stijging.

Transacties per provincie

In vergelijking met de eerste vier maanden van 2016 zijn in Nederland dit jaar 22,5% meer woningen verkocht. De stijging in Noord Holland blijft beperkt tot 6,8%, Utrecht blijft eveneens achter. In Noord Brabant, Gelderland, Overijssel en Flevoland worden met ruim 33% meer transacties de beste zaken gedaan.Uitgebreid woningmarktrapport beschikbaar

Het woningmarktrapport van 2017-Q1 is nu beschikbaar van elke gemeente, regio en provincie in Nederland. 35 pagina’s, boordevol data over koopsomontwikkeling, transacties, verkooptijden, demografische prognoses etc. U kunt deze bestellen op onze website.

Reageer op bericht

Naam:
E-mail:
Toelichting:
anti spam afbeelding
Anti-Spam: * Neem de tekens over

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Zibb.nl
De Gelderlander
fd.nl
Volkskrant
Nieuwsblieb
De Pers Economie
Gemeente.nu
Nederlands Dagblad

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.