Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Huizenprijzen 9 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar; grote groei is eruit

De prijs van de gemiddelde verkochte woning is ook in het tweede kwartaal van dit jaar gestegen, maar de grote groei van de huizenprijzen lijkt eruit. Dat concludeert de Nederlands ..

Aantal zonder hypotheek gekochte huizen blijft groeien

Het aantal huizen dat is gekocht zonder hypotheek blijft groeien. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster. In de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werd vorig jaar 25 procen ..

Onderzoek: taakverdeling in huis is bij homostellen gelijker

Voor het eerste deed het SCP onderzoek onder homoseksuele koppels over de taakverdeling in huis. Die blijkt meestal eerlijker dan bij heteroparen. Ook is het aantal uren dat de par ..

We verhuizen weer meer - welke gemeenten zijn in trek?

Nederlanders verhuizen weer meer, blijkt uit cijfers van het CBS. Wij vroegen ons af: welke gemeenten zijn het meest (of het minst) in trek?

Corporatie wil mensen gedwongen laten verhuizen naar andere sociale woning

De strikte Nederlandse huurbescherming moet worden versoepeld in de strijd tegen de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen in Amsterdam en andere populaire woningmarkten. Daa ..

Huis te groot? Dan moeten sociale huurders verplicht verhuizen

De doorstroming van sociale huurwoningen in Amsterdam stokt, onder meer doordat mensen in te grote huizen blijven wonen. Gedwongen verhuizen is volgens woningcorporatie Stadgenoot ..

Gemeenten lopen achterstand in - 3000 vluchtelingen hebben woning

Gemeenten zijn bezig de grote achterstand in te lopen in het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning. In mei konden ruim drieduizend vluchtelingen van het asielzoek ..

We verhuizen weer meer: Nederland kende in 2016 1,8 miljoen verhuizers

In de afgelopen veertig jaar zijn er jaarlijks niet zoveel Nederlanders verhuisd als in 2016. 1,8 miljoen mensen zijn vorig jaar in een ander huis gaan wonen, ruim 300 duizend meer ..

Aantrekken woningmarkt geldt vooral voor de Randstad, maar ook daarbuiten is hoop

De huizenprijzen stijgen, maar sinds begin vorig jaar zijn nog duizenden woningen met verlies verkocht. Ook staan nog 340 duizend huizen 'onder water'; hun aankoopwaarde is hoger d ..

Gekte op woningmarkt komt door 55-plussers, starters hebben het moeilijk

De gekte op de woningmarkt wordt vooral veroorzaakt door de doorstromers. Starters hebben het juist nooit zo moeilijk gehad. Oorzaak is dat nieuwe regelgeving mensen die voor het e ..

Avocado-etende millennial spaart wel degelijk voor eigen huis

De twintigers en jongdertigers van nu - u weet wel, millennials - kunnen geen huis kopen omdat zij 19 dollar aan toast met avocado en 4 dollar aan koffie uitgeven. Dat beweerde mil ..

Huizenverkoop daalt fors in een maand tijd

In april verwisselden meer huizen van eigenaar dan in dezelfde maand een jaar geleden, maar eenvijfde minder dan in de maand ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster, het in ..

Huurkorting voor 3.000 Utrechtse minima in te duur huis, Amsterdam overweegt hetzelfde

Drieduizend Utrechtse minima die in een te dure sociale huurwoning zitten, hoeven per 1 september gemiddeld 60 euro per maand minder huur te betalen. Utrecht is hiermee de eerste g ..

Verplichte parkeerruimte frustreert woningbouw

Strenge gemeentelijke parkeernormen frustreren nieuwbouwprojecten in de centra van de grote steden. Gemeenten eisen dat bouwers minimaal één of meer parkeerplaatsen per n ..

Huis in de stad? Breng eigen geld mee

In Amsterdam wordt ruim een kwart van de huizen gekocht zonder geleend geld. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank. 'We zeggen weleens op kantoor: 'Er is toch wel heel ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Baarns Weekblad
NOS
Volkskrant
Metro nieuws
Brabants Dagblad
Architectenweb
RTV Utrecht
Reformatorisch Dagblad

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.