Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

85.000 bezoekers voor Open Huizen Dag

De halfjaarlijkse Open Huizen Dag heeft 85.000 belangstellenden getrokken. Dat blijkt uit onderzoek van de NVM, de het evenement organiseert. Vooral buiten de Randstad was de inter ..

Krapte op woningmarkt is goed voor de dorpen

Met een appeltaart als traktatie heeft makelaar Pieter van Wensen uit Klundert zijn deelnemers aan de NVM Open Huizen Dag deze zaterdag succes gewenst. De huizenmarkt trekt aan en ..

Gemiddelde koopsom woningen op hoogste niveau ooit

In de maand augustus is landelijk de gemiddelde koopsom van bestaande woningen op 268.000 euro uitgekomen. Dat blijkt uit onderzoek van Woningmarktcijfers.nl op basis van ..

Deze groepen profiteren niet van de bloei op de woningmarkt

De gemiddelde woningprijs blijft maar stijgen en komt inmiddels weer in de buurt van de piek in 2008. En in augustus zijn er weer meer huizen van eigenaar gewisseld. Het gaat dus g ..

Het vertrouwen in de landelijke woningmarkt neemt iets af

Het vertrouwen in de woningmarkt is in augustus iets gedaald. De slechtere betaalbaarheid en het beperkte aanbod aan koopwoningen is daar de oorzaak van, meldt Vereniging Eigen Hui ..

'Rijksoverheid stopt met verwaarlozen woningmarkt'

De nieuwe regering gaat de teugels in de woningbouw weer in handen nemen. Gasloze nieuwbouw en versnelling van de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad krijgen topprioritei ..

Een huurder kan niet meer sparen voor een koopwoning

Starters hebben volgens makelaarsvereniging NVM "voldoende kansen" op de woningmarkt, maar de krapte neemt snel toe. Op de huurmarkt zijn weinig alternatieven. De woonlasten voor e ..

Minister Blok laat een kreupele woningmarkt achter

Stef Blok was in het kabinet Rutte II, dat naar verwachting volgende maand plaatsmaakt voor een nieuwe ministersploeg, een daadkrachtige minister van Wonen. De VVD’er durfde ..

Nibud vindt soepelere leennormen geen oplossing voor starters die misgrijpen op woningmarkt

Verruiming van de leennormen is wat Nibud betreft geen optie om de betaalbaarheid van koopwoningen voor starters te verbeteren. Het instituut voor budgetvoorlichting zal dat volgen ..

Meer dan helft van de Groningse woningverkopen gaat boven vraagprijs

Steeds minder mensen kunnen een woning kopen in de stad Groningen. Het aanbod neemt sterk af, de prijzen van de woningen die er nog zijn, schieten omhoog.Steeds minder mensen kunne ..

Problemen voor senioren bij aanvragen hypotheek

Door strengere regels kunnen senioren voor nieuwe hypotheken vaak minder lenen dan dat ze nu doen. De regels moeten overkreditering voorkomen, maar schieten volgens de Consumentenb ..

Limburger biedt huis te koop aan voor 85 bitcoins

Venlonaar Didi Taihuttu heeft zijn huis te koop gezet voor bitcoins. Hij heeft een makelaar gevonden die zijn huis wil verkopen voor deze digitale munt. Ook is een notaris bereid d ..

Woningbouw levert Volker Wessels mooi resultaat op

Bouwconcern VolkerWessels laat na de beursgang in mei een stijgend resultaat zien. De nettowinst kwam in het eerste halfjaar van 2017 uit op 36 miljoen euro. Vooral de huizendivisi ..

Oproep: 'Ruim bureaucratische belemmeringen op de woningmarkt op'

Oud-minister voor Wonen, Stef Blok, heeft zich in het verleden regelmatig laten ontvallen dat er in de volgende kabinetten geen nieuwe minister voor Wonen meer nodig is. Volgens he ..

Gesjoemel met bonnetjes bij Schiphol Vastgoed

Bij de vastgoedafdeling van Schiphol zijn jarenlang op grote schaal bonnen en declaraties vervalst. De luchthaven denkt dat zij hierdoor voor miljoenen is benadeeld, maar kan de om ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Financiƫle Telegraaf
Aedes
RTV Oost
RTV Utrecht
Elsevier
De Week Krant
parool
Noordhollands Dagblad

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.