Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  Items Per Pagina:

Begroting Wonen en Rijksdienst: Stimulans betaalbaar aanbod vrije huursector

De woningmarkt laat een stevig herstel zien. Het aantal woningverkopen zit weer op het niveau van voor de crisis. Door de stijging van huizenprijzen zijn restschulden verdwenen of ..

Ruim 60 miljoen subsidie voor energiebesparing eigen huizen

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van vo ..

Gegevens over vastgoed van het Rijk openbaar

Vanaf vandaag (12 juli 2016) staan alle verkooptransacties van het Rijksvastgoedbedrijf over het jaar 2015 op www.rijksvastgoedbedrijf.nl/opendata. Het gaat om gegevens van bijvoor ..

Verhuizende scheefwoner vaker naar koopwoning of huurwoning vrije sector

Het aantal midden- en hogere inkomens in het sociale huursegment is tussen 2012 en 2015 met een kwart afgenomen tot 20 procent. Deze zogeheten scheefwoners stromen na een verhuizin ..

Minister Blok: 20 miljoen naar fonds voor herstel fundering woningen

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) stelt 20 miljoen euro beschikbaar voor het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Het fonds kan huiseigenaren uitkomst bieden met een lening bij noo ..

Bestedingsruimte woningcorporaties goed voor kwart miljoen nieuwe huurwoningen

Woningcorporaties hebben binnen financieel verantwoorde grenzen en bovenop de al geplande projecten ruimte om 37 miljard euro te investeren in nieuwe sociale huurwoningen. Bij stic ..

Evaluatie: Verhuurderheffing laat woningcorporaties volop ruimte voor investeringen

De corporatiesector staat er nu beter voor dan bij de invoering van de verhuurderheffing in 2013 werd verwacht. Ook hebben corporaties meer investeringsruimte dan waar ze in hun pl ..

Grote verschillen zoektijd sociale huurwoning

De periode tussen de inschrijving voor een sociale huurwoning en de daadwerkelijke verhuizing varieert van 2,8 jaar in de regio Haaglanden tot 8,7 jaar in de regio Amsterdam. De ge ..

Jaarverslag 2015 Wonen en Rijksdienst

Het herstel van de woningmarkt zette in 2015 stevig door. In alle regio?s en bij alle woningtypen. Het aantal woningverkopen was weer bijna even hoog als voor de crisis en door pri ..

Kabinet schrapt automatische voorrang statushouders bij toewijzing huurwoning

De bepaling dat statushouders automatisch voorrang krijgen bij de toewijzing van een huurwoning wordt geschrapt. Nu zijn gemeenten die gebruik maken van een urgentieregeling voor b ..

Biobased huis met marktpotentie geopend door minister Kamp

De wanden zijn afgewerkt met krijtverf, het tapijt is gemaakt van oude visnetten en de elektriciteit komt van plantjes. Alles is duurzaam aan het biobased huis dat minister Kamp op ..

Eerste Kamer akkoord met wetsvoorstel Doorstroming Huurmarkt

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Doorstroming Huurmarkt. Het voorstel van minister Blok draagt bij aan een beter passend aanbod van huurwoningen in zowel de soc ..

Impuls huurwoningen voor middeninkomens

Minister Blok (Wonen) neemt voor de regio's Amsterdam en Utrecht aanvullende maatregelen om de bouw  van vrije sector huurwoningen in het middensegment te stimuleren. Daartoe worde ..

Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel doorstroming huurmarkt

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Doorstroming huurmarkt 2015. Ook is een aantal amendementen aangenomen. Met het wetsvoorstel wil minis ..

Minister Blok schrapt automatische voorrang statushouders op woningmarkt

De bepaling dat statushouders voorrang krijgen op de woningmarkt wordt geschrapt. Nu zijn gemeenten die gebruik maken van een urgentieregeling voor bijvoorbeeld ouderen, nog verpli ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Volkskrant
Nieuws.nl
Nijmegen Nieuws
De Pers
NRC
Noordhollands Dagblad
NUzakelijk
RTV Oost

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.