Regionale verschillen op de woningmarkt

In deze bijdrage kunt u de regionale ontwikkelingen zien. Wat zijn de duurste regio’s, waar stijgt de koopsom het meest en welke regio’s laten nog een stijging van het aantal transacties zien. Zuid Kennemerland en regio Amsterdam de duurste regio’s
Zuid Kennemerland en regio Amsterdam de duurste regio’s In deze regio’s moet gemiddeld ruim € 470.000 op tafel worden gelegd voor een woning. Gooi en Vechtstreek is met € 455.000 een fractie goedkoper. De goedkoopste regio’s zijn te vinden in Groningen-Oost, Noord en Centraal en Parkstad Limburg. In deze regio’s betalen kopers gemiddeld minder dan € 200.000.

De grootste koopsomstijging (25%) doet zich op De Wadden voor, maar hieraan mag gezien het beperkt aantal transacties niet al te veel waarde worden gehecht. Daarna volgt de regio Venlo met een stijging van 15%. Er is slechts een regio met een koopsomdaling van 1,7%, namelijk de regio Noordwest Overijssel.

Regionale verkoopcijfers woningen
In 20 regio’s worden in het eerste halfjaar meer woningen verkocht dan vorig jaar in deze periode. De regio Noord (Groningen) is met een plus van bijna 14% de grootste stijger. Andere regio’s in Groningen (Oost en Centraal) doen het eveneens opvallend goed. De grootste dalers bij de transactieontwikkeling zijn de regio’s Venray en Netwerkstad Zwolle-Kampen. Hier worden ruim 16% minder transacties geregistreerd.
 1

Reageer op bericht

Naam:
E-mail:
Toelichting:
anti spam afbeelding
Anti-Spam: * Neem de tekens over

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
RTL
Reformatorisch Dagblad
Nederlands Dagblad
NOS
Toekomst Inverstering
Nu.nl
Elsevier
Nijmegen Nieuws

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.