Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Minder woningverkopen in april

In april zijn minder woningen van eigenaar gewisseld dan in maart. Dat meldt het Kadaster, dat de inschrijvingen registreert. In april noteerde het Kadaster 16.694 verk ..

NVM zet tuchtrechtspraak in aparte stichting

Makelaarsvereniging NVM heeft haar afdeling tuchtrechtspraak ondergebracht in een aparte stichting. Daarmee moet beter zichtbaar worden dat de tuchtrechtspraak los staa ..

„Vertrouwen woningmarkt neemt weer licht toe”

Het vertrouwen in de woningmarkt is in april weer licht toegenomen. Dat maakte de Vereniging Eigen Huis (VEH) bekend op basis van haar Eigen Huis Marktindicator. Eerder ..

Fors meer woningen verkocht in maart

Het aantal verkochte woningen in Nederland is in maart met meer dan 34 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van ..

Meer nieuwbouw nodig om slinkend woningaanbod

Het woningaanbod daalt hard door de enorme vraag naar koophuizen. „De komende kabinetsperiode moet er echt werk worden gemaakt van de opgave om jaarlijks 80.000 n ..

Koopwoningen vliegen weg

De woningmarkt draait op volle toeren. In het eerste kwartaal werden 10 procent meer huizen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de gemiddelde verkooppr ..

Bouw haalt extra werk uit woningen

De totale bouwsom van de afgegeven vergunningen voor de bouw en verbouw van woningen steeg de afgelopen jaren veel harder dan de bouwsom van vergunningen voor bedrijfsp ..

Nieuw initiatief in makelaardij: gratis je huis verkopen

Onder de naam De Gratis Makelaar hebben vier financiële specialisten uit de regio Rotterdam een nieuw verkoopkanaal voor particuliere woningen opgezet. Belangstell ..

Inkomen huishoudens gestegen

Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is vorig jaar met 1,4 procent gestegen. Vooral de lonen van werknemers hebben aan de inkomensstijging bijgedragen. Da ..

Van Ommeren Financieel Adviesbureau regelt uw hypotheek van A tot Z

Een hypotheek is een van de grootste maandelijkse uitgaven. Het is daarom belangrijk dat een klant uit het grote aantal geldverstrekkers de juiste kiest. „Wij helpen graag bi ..

„Eigen Huis kraakt uitspraken over hogere hypotheekrente”

De Vereniging Eigen Huis (VEH) plaatst grote vraagtekens bij de uitspraken van Rabobank-bestuurder Bert Bruggink over de hypotheekrente. De belangenclub doet de uitspra ..

Gemeentes halen meer uit ozb

Gemeentes halen dit jaar naar verwachting 2,5 procent meer op met de onroerendzaakbelasting (ozb) dan in 2016. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d ..

Huizenkoper steeds ouder

De gemiddelde leeftijd waarop Nederlanders een huis kopen, is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat wordt slechts ten dele verklaard door de stijging van de gemiddelde ..

Gebrek aan bouwgrond zit woningbouw dwars

Het gebrek aan bouwgrond zet een rem op de verkoop van nieuwbouwwoningen. Dat concludeert de Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB) donderdag in een ..

Huizenprijzen nog altijd in de lift

De prijzen van koopwoningen in Nederland blijven stijgen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster blijkt dat in januari gemiddeld 6 ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
vastgoedmarkt
BNR
Elsevier
Dagblad de Limburger
Rijksoverheid
AD
Nu.nl
Zibb.nl

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.