Inloggen

Actueel

Recordaantal transacties woningmarkt 3e kwartaal

De vorige piek (59.099 stuks) werd bereikt in het vierde kwartaal van 2005. In onderstaande grafieken zijn de resultaten van de afgelopen jaren duidelijk zichtbaar.





Ook nieuw record verwacht voor heel 2016

In de eerste 9 maanden van 2016 hebben 153.919 transacties plaats gevonden, 22,3% meer in vergelijking van dezelfde maanden van 2015. Op provinciaal niveau loopt de stijging uiteen van 15,3% in Noord Holland tot 27,3% in Overijssel. Op jaarbasis was 2006 het topjaar voor de Nederlandse woningmarkt met 209.767 transacties. De kans is groot dat dit record dit jaar zal sneuvelen. Om dit te bereiken moeten de laatste drie maanden telkens slechts 8% meer woningen worden verkocht in vergelijking met 2015.



Download hier het persbericht incl. alle grafieken


Uitgebreide woningmarktrapporten Q3 binnenkort beschikbaar

De koopsomcijfers van Woningmarktcijfers.nl zijn gebaseerd op de absolute koopsom cijfers van het Kadaster. CBS en het Kadaster publiceren veelal op basis van de PBK index. Woningmarktcijfers.nl is een onderdeel van Pasgoed BV, dat onderzoek doet en adviezen geeft aan overheden en marktpartijen m.b.t. de ontwikkelingen in de woningmarkt. Elk kwartaal wordt van elke gemeente, regio en provincie een actueel woningmarktrapport geproduceerd dat via de website is te bestellen als los rapport of abonnement.

 

Terug naar overzicht