Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

'Kwart van de huizen boven vraagprijs verkocht'

Bijna een kwart van de woningen die afgelopen kwartaal door bij de NVM aangesloten makelaars werden verkocht in Nederland, wisselden boven de vraagprijs van eigenaar. Daarbij werd ..

Huizenprijzen Amsterdam in een jaar 21 procent gestegen

Door de schaarste op de Amsterdamse woningmarkt zijn de transactieprijzen erg hoog. De afgelopen drie maanden lagen de prijzen 21,6 procent boven het niveau van dezelfde periode vo ..

Makelaar Puck L. vrijgesproken van witwassen

De Amsterdamse makelaar Puck L. is door de Overijsselse rechtbank vrijgesproken van het witwassen van crimineel geld. Het Openbaar Ministerie had tegen Puck L. (44), die vanuit Ams ..

Eigen Haard versnelt verduurzaming duizenden huurwoningen

Woningcorporatie Eigen Haard gaat zo'n 3800 sociale huurwoningen versneld energiezuinig maken. Dat wordt mogelijk door een lening die de Europese Investeringsbank (EIB) maandag hee ..

Amsterdams huis is handelswaar geworden voor investeerders

Met de verkoop van Amsterdamse huizen valt 'schandalig veel geld' te verdienen. Investeerders kopen ze op en verhuren ze aan expats. Starters en gezinnen staan buitenspel. Zo op he ..

Minder kleuterklassen door oververhitte woningmarkt

Het basisonderwijs merkt hoe snel Amsterdam verandert door de oververhitte woningmarkt. De instroom van leerlingen neemt plots af doordat gezinnen wegtrekken. Sommige scholen die e ..

Kwart van de huizen gekocht zonder hypotheek

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werd vorig jaar een kwart van de huizen zonder hypotheek gekocht. Dat meldt het kadaster op basis van eigen onderzoek naar de hypotheekloze ..

Stadsnomaden moeten verhuizen

De stadsnomaden die zich met hand en tand verzetten tegen verhuizing naar een nieuw, kleiner terrein verderop in het Westelijk Havengebied, zullen daar toch genoegen mee moeten nem ..

OM: Amsterdamse makelaar inde tonnen crimineel geld

De Amsterdamse makelaar Puck L. verhuurde volgens het OM woningen aan criminelen. Ze wordt vervolgd voor het witwassen van ruim 3 ton. De Nederlandse politie krijgt in het voorjaar ..

Dakloze gezinnen krijgen tijdelijke woningen in Noord

De eerste dakloze gezinnen hebben sinds afgelopen week een tijdelijke woning in de Noordkaap, een nieuwbouwcomplex in Noord. Uiteindelijk worden hier 45 gezinnen gehuisvest. De won ..

Gemeente wil minimaal 40.000 woningen in havengebied bouwen

In de Amsterdamse havens worden 40.000 tot 70.000 woningen gerealiseerd. Dat zijn twee keer meer woningen dan vorig jaar werd aangekondigd. De gemeente Amsterdam heeft donderdag de ..

Grondwarmte voor 1300 huizen op Centrumeiland

De huizen op Centrumeiland, het nieuwste eiland van IJburg, halen hun warmte straks uit het grondwater. Vanuit een warmte-koudeopslag (wko) in de diepe ondergrond zullen tot 1300 w ..

Amsterdam zet komende jaren in op betaalbare huurwoningen

Amsterdam gaat de komende jaren fors meer betaalbare huurwoningen bouwen. Van de 50.000 nieuwe huizen die tot 2025 worden gebouwd, zijn er 40.000 bestemd voor lage - en middeninkom ..

'Wonen op de Amstelcampus is voor studenten niet te betalen'

Het idee achter de Amstelcampus, het uit zeven gebouwen bestaande studiecomplex op de kop van de Wibautstraat in Oost, werkt niet vanwege te hoge huren. Dat zegt onder meer student ..

Nederlandse huizenprijzen opnieuw flink in de lift

De huizenprijzen in het hele land zijn vorige maand verder opgelopen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren woningen in doorsnee 7,8 procent duurder dan in mei ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
DVHN
Zibb.nl
Friesch Dagblad
RTV Utrecht
De Stentor
Nu.nl
Reformatorisch Dagblad
De Gelderlander

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.