Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

'Subsidiepot voor isoleren woningen is al bijna leeg'

De subsidiepot van de overheid voor het energiezuiniger maken van woningen zou al na een jaar bijna leeg zijn.

Mensen met huis onder water sneller weer aan de slag na baanverlies

Mensen vinden na baanverlies sneller nieuw werk als zij eigenaar zijn van een woning die onder water staat, in vergelijking met andere woningeigenaren en huurders.

'Studenten gebruiken lening om te sparen'

Meer dan de helft van de studenten leent meer geld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dan ze voor de studie nodig hebben.

Germania vecht lening overheid aan Air Berlin aan bij rechter

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft de rechter gevraagd om een lening van de Duitse overheid aan concurrent Air Berlin te blokkeren. Volgens de luchtvaartmaatschappij z ..

'Ruim een kwart van woningen voor of boven vraagprijs verkocht'

Ruim een kwart van de in het tweede kwartaal verkochte woningen is voor of boven de vraagprijs verkocht. In combinatie met de sneller stijgende prijzen en de toename in het aantal ..

'Kosten voor aanpassing hypotheek vaak onnodig hoog'

Kosten voor de aanpassing van een hypotheek zijn vaak hoger dan strikt noodzakelijk. Er zou onder meer worden verplicht een hypotheekadviseur in te schakelen, terwijl dit vaak niet ..

Woningen in juli bijna 8 procent duurder dan een jaar eerder

Koopwoningen waren in de maand juli 7,6 procent duurder dan een jaar eerder. De gemiddelde woningprijs is daarmee op jaarbasis iets minder hard gestegen dan in mei en juni.

'Klanten Belfius kregen zwijgplicht opgelegd over negatieve hypotheekrente'

Klanten van de Belgische bank Belfius bij wie de hypotheekrente onder de 0 procent zakte, zouden door de bank gesommeerd zijn daarover te zwijgen.

Achtergrond: Hypotheek afsluiten zonder adviseur: goed idee of niet?

Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadviseur. Je moet je de aanbieder er dan wel van overtuigen dat je beschikt over de juiste kennis door een kennis ..

Klanten Rabobank lossen op grote schaal extra af op hypotheek

Met de zeer lage spaarrente lossen klanten van de Rabobank op grote schaal extra af op hun hypotheek. In de eerste helft van dit jaar ging het om 8,3 miljard euro.

Lichte stijging verkochte woningen

In juli zijn er 1,3 procent meer verkochte woningen geregistreerd vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In totaal wisselden 19.979 woningen van eigenaar.

'Kabinet zorgde onbewust voor tekort aan nieuwe woningen'

Het kabinet heeft volgens de NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers onbewust gezorgd voor het huidige tekort aan nieuwbouwwoningen. De organisatie pleit nu voor ee ..

'Woonwinkels profiteren van drukte op de huizenmarkt'

Verkopers van bijvoorbeeld meubels, bedden en keukens zouden ook dit jaar goede zaken hebben gedaan in het tweede kwartaal. De woonbranche tekent een omzetgroei van 8,2 procent op.

Vier op tien werknemers wonen en werken in zelfde gemeente

Bijna vier op de tien werknemers wonen en werken in dezelfde gemeente. Gemiddeld wonen werknemers op 22,6 kilometer van hun werk.

Waar je aan moet denken als je een tweede huis koopt

Altijd gedroomd van een vakantiehuis in het buitenland of op zoek naar een investering in de vorm van een huis? Dat de woningmarkt aantrekt, is ook te zien bij de aankoop van ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Financiƫle Telegraaf
Architectenweb
Nieuws.nl
Profnews
Noordhollands Dagblad
Dagblad de Limburger
Toekomst Inverstering
De Pers Economie

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.