Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Voor het eerst in vijf jaar minder hypotheken verkocht

Door de krapte op de woningmarkt zijn er afgelopen kwartaal voor het eerst in vijf jaar minder hypotheken verkocht. Er werden 80.000 hypotheken verstrekt, 3 procent minder dan een ..

ASR biedt starter hypotheek voor 40 jaar aan

Speciaal voor de starters op de woningmarkt: een hypotheek met een looptijd van 40 jaar. Tot nu toe was de maximale looptijd van hypotheken 30 jaar. Verzekeraar ASR biedt nu echter ..

Huurwoningen in vrije sector duurder en duurder, ook buiten grote steden

De gemiddelde huurprijzen in de vrije sector breken opnieuw records. In heel Nederland is de gemiddelde huurprijs met bijna 6 procent gestegen. In een aantal gemeenten stegen de hu ..

NAM legt zich neer bij uitspraak waardevermindering huizen

De NAM gaat de waardevermindering van huizen in het aardbevingsgebied direct vergoeden. Het bedrijf legt zich neer bij een uitspraak van het gerechtshof afgelopen januari. Eigenlij ..

Mensen die onder hoogspanning wonen, willen er lang niet altijd weg

Sinds vorig jaar hebben de bewoners van bijna 400 huizen in Nederland de mogelijkheid om zich uit te laten kopen, omdat ze pal onder een hoogspanningskabel wonen. Maar sommige van ..

Makelaars waarschuwen: huizenmarkt loopt vast

Steeds minder koopwoningen, forse prijsstijgingen én een stagnerende nieuwbouw: zie daar de ingrediënten voor een veel te krappe huizenmarkt. "De woningmarkt loopt meer e ..

Quiz: wat weet jij over de positie van starters op de huizenmarkt?

Bij het kopen van hun eerste huis helpen ma en pa hun kinderen steeds vaker financieel, onderzocht marktonderzoeker Q&A. Van de starters die de afgelopen vijf jaar een huis koc ..

Ouders vaker dan vroeger onmisbaar bij aankoop eerste huis

Ouders moeten steeds vaker financieel bijspringen als hun kinderen hun eerste huis kopen. Van de starters die de afgelopen vijf jaar een huis kochten, had ruim een derde extra geld ..

Regering stopt helemaal met gas uit Groningen

De regering wil geen gas meer uit de grond in Groningen halen. Dat heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt. Hij noemt het een belangrijk besluit.AardbevingenEr was veel discussie o ..

Twintig gemeenten mogen meedoen aan proef gasvrij wonen

Minister Ollongren roept gemeenten op om voor 1 juli met plannen te komen om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Ze stuurt de gemeenten deze week een brief met de uitnodiging. H ..

Discriminatie op woningmarkt: Rachid komt moeilijker aan huis dan Jaap

Ook op de woningmarkt hebben Nederlanders met een migratieachtergrond te maken met discriminatie. Een kandidaat-huurder met buitenlandse naam krijgt beduidend minder positieve reac ..

Schrik: huis stort in door werk aan het riool

Flink schrikken voor bewoners in het Brabantse Made. Daar stortte de voorkant van een huis in, toen een bewoner bezig was met de riolering.GatVolgens de bewoner stortte plots zijn ..

Gevel van huis in Brabant stort in bij vervangen riolering

De gevel van een huis in Made in Noord-Brabant is volledig ingestort tijdens werkzaamheden aan het riool. De bewoner was buiten met de afvoer bezig, toen een deel van het huis bezw ..

'Heel veel huurders zitten in een huis waar ze niet blij mee zijn'

Een groot deel van de mensen met een huurwoning is ontevreden met zijn of haar huis. Dat blijkt uit de ING Woonindex die vandaag wordt gepubliceerd, schrijft De Telegraaf. Met de W ..

Sterkste stijging van huizenprijzen sinds 2001

De huizenprijzen blijven maar stijgen. Ten opzichte van vorig jaar werden koopwoningen in februari 9,5 procent duurder. Dat is de sterkste stijging sinds september 2001, melden het ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Telegraaf
Trouw
Volkskrant
RTV Oost
Dagblad de Limburger
ED.nl
NOS
RTV Drenthe

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.