Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Vader redt zoon met eigen handen uit ingestort huis na aardbeving

Een Indonesische man dacht dat hij zijn zoon verloren had door de aardbeving afgelopen weekend. Adi stond met zijn vrouw voor zijn huis toen de aardbeving met een kracht van 6,4 pl ..

Drukste dag ooit op Schiphol, 'maar je hoeft niet eerder van huis'

Schiphol beleeft de drukste dag van het jaar. Toch merkt de reiziger daar, ondanks stakingen van beveiligingspersoneel, maar weinig van. Je hoeft zelfs niet eerder weg van huis. "V ..

Zo blijven jij en je huis koel tijdens tropische dagen en nachten

Met deze temperaturen zweet je je zelfs een ongeluk als je helemaal niets doet. En ook 's nachts is het voor veel mensen geen pretje, want het is door de tropennachten lastig om in ..

Podcast De Dag: Wat als het fundament onder je huis wegzakt?

Al twintig jaar leven inwoners van de Crabethstraat in Gouda in onzekerheid. De huizen in de straat zijn aan het verzakken, maar wie de reparatie moet betalen bleef lang onduidelij ..

Huis als een Van Gogh-schilderij voor autistische zoon mag blijven

Het leek Lubomir Jastrzebski en zijn vrouw Nancy Nemhauser een briljant idee. Om hun autistische zoon Grant te helpen zijn huis terug te vinden lieten ze hun villa in Florida besch ..

Tata Steel gaat huizen en auto's in IJmuiden poetsen

Staalproducent Tata Steel biedt inwoners van IJmuiden die last hebben van stof een gratis poetsbeurt aan. Door de aanhoudende droogte en noordoostenwind dwarrelt veel meer stof dan ..

Oververhitte huizenmarkt: makkelijker om een koper te vinden dan een huis

Dat ene beschikbare huis snel kopen, voor veel geld en nog voor je oude huis verkocht is. De huizenmarkt blijft oververhit, zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het ..

Nieuwbouwwoningen stijgen sneller in prijs dan oude woningen

In de eerste drie maanden van dit jaar is de prijs van nieuwbouwwoningen sneller gestegen dan die van bestaande woningen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statist ..

Alders: NAM bemoeit zich toch met versterking Groningse huizen

Tegen de afspraken in bemoeit de NAM zich met versterking van Groningse huizen met aardbevingsschade. Dat zegt de pas afgetreden Nationaal Coördinator Groningen (NCR) Hans Ald ..

Minder starters doen hypotheekaanvraag omdat huizen steeds duurder worden

Het aantal hypotheekaanvragen door starters is in het tweede kwartaal van dit jaar gedaald met meer dan 9 procent. Dit terwijl het totale aantal aanvragen dit jaar juist is gestege ..

Meeste gemeenten geven statushouder nog steeds voorrang bij woning

In bijna alle gemeenten met een urgentieregeling voor huurwoningen, krijgen statushouders nog steeds voorrang bij het vinden van een huis. Sinds een jaar zijn gemeenten niet meer v ..

Extra ministerraad over versterking 'veilige' Groningse huizen

Het kabinet houdt vandaag een extra ministerraad over de versterking van ongeveer 1600 'veilige' huizen in Groningen. Op de agenda staat hoe de operatie gefinancierd moet worden. G ..

Geen informatie over bedreigde mensen in kadaster

Informatie over mensen die worden bedreigd of een persoonlijk risico lopen, wordt voortaan afgeschermd in het kadaster. Het kabinet zal de regels zo aanpassen dat die gegevens word ..

Advies: huizen Groningen sneller versterken, gaskraan eerder dicht

Zo'n 5.000 gebouwen in het aardbevingsgebied moeten per direct worden versterkt. Dat is het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) aan minister Wiebes nu bekend is dat d ..

Tientallen gemeenten willen snel huizen van het aardgas halen

Zeker 41 gemeenten willen de komende jaren al beginnen met het afkoppelen van bestaande woningen van het aardgas. Dat blijkt uit een analyse door de NOS van de coalitieakkoorden di ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Nijmegen Nieuws
MisterMoney
Nieuwsblieb
Profnews
Telegraaf
RTL
RTV Utrecht
Architectenweb

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.