Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Flink hogere koopsom in juli en 7,4% meer transacties

De woningmarkt boekt in juli prima resultaten. Kopers betaalden bijna € 310.000 voor een bestaande woning, het allerhoogste niveau ooit. Bovendien laat juli een transactiestij ..

Regionale verschillen op de woningmarkt

In deze bijdrage kunt u de regionale ontwikkelingen zien. Wat zijn de duurste regio’s, waar stijgt de koopsom het meest en welke regio’s laten nog een stijging van het ..

Flink meer woningtransacties in april en mei, huizenprijs blijft stijgen

Flink meer woningtransacties in april en mei, huizenprijs blijft stijgen. In april en mei worden door het Kadaster fors meer woningtransacties geregistreerd in vergelijking me ..

Het failliet verklaarde Nerdalize maakt een doorstart en kan door met het verwarmen van huizen met restwarmte van computers

De Amsterdamse investeerder Catena blaast Nerdalize nieuw leven in. De crowdfunders van het eerste uur kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun geld. The post Het failliet verklaarde ..

Lelystad op nummer 1 gemeenteranking woningmarkt

De gemeente Lelystad is op de eerste plaats geëindigd in de gemeentelijke ranking woningmarkt 2018. Lelystad scoorde hoog met de ontwikkeling van de koopsom, de afname van het ..

Blik op je Geld: stroom- en gasprijs langer vastzetten gunstiger, huis elke maand bijna €2.000 meer waard

Het kan geen kwaad om zaken in de gaten houden die direct van belang zijn voor je portemonnee. The post Blik op je Geld: stroom- en gasprijs langer vastzetten gunstiger, huis elke ..

Heel veel huizen bedreigd door verzakking

Een kwart van de huizen die voor 1970 zijn gebouwd, lopen het gevaar om te verzakken. Eerder ging het vooral om huizen die op houten palen staan. Nu gaat het ook om woningen die op ..

'1 miljoen huizen dreigen te verzakken'

In Nederland dreigen 1 miljoen huizen te verzakken. Dat betekent dat de ondergrond van huizen te slap is. Huizen kunnen naar beneden zakken.Dat is een groot probleem, want daardoor ..

Droge zomer bedreigt nu zo’n één miljoen huizen in Nederland

In Nederland dreigen 1 miljoen huizen te verzakken, zegt het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) tegen tv-programma De Monitor. The post Droge zomer bedreigt nu zo&# ..

Kenmerken huurwoningen Bonaire, 2016

Kenmerken van huurwoningen op Bonaire, 2016.

Aantal vergunde nieuwbouwwoningen blijft gelijk

Voor bijna 70 duizend nieuw te bouwen woningen werd in 2018 een bouwvergunning afgegeven. Dat is ongeveer evenveel als in 2017.

Woningvoorraad en mutaties, 2017-2018

Stand van de woningvoorraad weer naar eigendom, woningtype en woningkenmerken op 1 januari 2017 en 2018 en de mutaties van de woningvoorraad op PC4, gemeente, COROP, Provincie en v ..

Minder hypotheken met NHG afgesloten in 2018

Den Haag Door de sterke stijging van de huizenprijzen kwamen veel woningen boven de kostengrens voor de garantieregeling uit. Bovendien werden er door krapte op de woningmarkt min ..

Belastingvrije schenking voor een huis? Houd rekening met deze voorwaarden of je wordt alsnog aangeslagen

Voor starters kan het lastig zijn een huis 'op eigen kracht' te kopen. Ouders kunnen helpen met een belastingvrije schenking, maar daarvoor gelden wel regels. The post Belastingvr ..

Doorsnee huishouden rijker door hogere huizenprijzen – 65-plusser is met €113.000 het meest vermogend

Begin 2017 bedroeg het doorsnee vermogen van 65-plushuishoudens 113.000 euro. De helft van deze huishoudens had een vermogen van meer dan een ton. The post Doorsnee huishouden rijk ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Reformatorisch Dagblad
RTL
De Pers
Trouw
Telegraaf
De Pers Economie
Baarns Weekblad
Nieuwsblieb

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.