Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  Items Per Pagina:

Venlo: geen nieuwbouw meer in de wei

Venlo - Venlo gaat geen nieuwbouw meer toestaan "in de wei". Gebouwd mag voortaan alleen nog maar worden in de stad zelf, waarbij het dan moet gaan om kwaliteitsverbetering.

Moderne woningen achter historische voorgevel

Een rij arbeidershuisjes in Sittard wordt gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke, historische gevel. Achter de gevels worden nieuwe woningen gebouwd bestaand uit Silka-eleme ..

Werkconferentie Limburg: nieuwe impulsen voor de woningmarkt

Vorm strategische allianties op wijk- en buurtniveau om de Limburgse woningmarkt vlot te trekken. Dit is één van de voornaamste conclusies van een werkconferentie op 23 m ..

RO groep realiseert 105 woningen in centrum Maastricht

RO groep realiseert 105 stadswoningen in het centrum van Maastricht. Wonen, leven en beleven staan centraal in het bijzondere project Lindenkruis.

Woningbouw Zuid-Limburg aan banden

In Zuid-Limburg kunnen alleen in bepaalde gevallen nog nieuwe woningen worden toegevoegd aan de bestaande planvoorraad. Deze verordening is door Gedeputeerde Staten vastgesteld omd ..

Je huis verkocht in een week

Een makelaar uit Maastricht heeft een nieuw concept bedacht: 'Het verkocht in 1 week systeem'. Makelaar Arno Wingen geeft uitleg. Wat doen jullie precies?"Het probleem met de huidi ..

Renovatie boven nieuwbouw

Limburgse woningcorporaties zetten het mes in nieuwbouwplannen. Renovatie is het nieuwe toverwoord: dat is goedkoper en de huren blijven laag.

Geen nieuwbouw bij Verveshuis

Het appartementencomplex achter het monumentale Verveshuis in Vaals wordt geschrapt, omdat er geen kopers voor zijn. De projectontwikkelaar richt zich volledig op de verkoop van de ..

Nieuwbouw Simpelveld aangepast

In plaats van de geplande zestien appartementen en negen patiowoningen komen er zeven vrije-sectorkavels aan de Hennebergstraat-Scheelenstraat in Simpelveld.

Leegstand woningen Parkstad Limburg verder gedaald

De leegstand van woningen in Parkstad Limburg, een samenwerkingsverband van acht gemeenten in Zuid-Limburg, is voor het derde achtereenvolgende jaar gedaald. Eind 2010 stond 4% van ..

Starterswoningen eenvoudig duurzaam

HELDEN - WY.architecten heeft met een 'low-tech' aanpak een door de Gemeente Peel en Maas uitgeschreven prijsvraag gewonnen voor betaalbare duurzame starterswoningen. Mater ..

Eerste stap naar nieuwbouw De Steeg

LEUNEN - Burgemeester en Wethouders van Venray hebben op 19 april het ontwerp-bestemmingsplan ‘Woningbouw De Steeg Leunen’ vastgesteld. Daarmee is de eerste stap gezet ..

Start bouw voor woningprojecten Slokker Vastgoed

HEERLEN - Het startsein is gegeven voor de start bouw van 160 woningen in Heerlen. Parkheuvel In Heerlen wordt in drie fasen ontwikkeld, met een totaalaanbod van zo’n 160 won ..

Provincie Limburg positief over ontwikkelingen woningmarkt

MAASTRICHT - Ondanks de dalende trend in de bevolking en de kredietcrisis vallen de cijfers over de woningmarktontwikkeling in Limburg mee. Over de beleidsperiode van vier jaar is ..

57 Koopwoningen op terrein voormalige Grada-fabriek

ROERMOND - De gemeente Roermond is gestart met het bouwrijp maken van het voormalige terrein van de Grada-fabriek in Roermond. Woningcorporatie Wonen Zuid en gebieds- en vastgoedon ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
NRC
NOS
Gemeente.nu
De Week Krant
Dagblad de Limburger
Metro nieuws
Telegraaf
ED.nl

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.