Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Bouw: een miljoen huizen erbij in tien jaar

Amsterdam Dat stelt een coalitie van grote projectontwikkelaars, beleggers en bouwondernemingen in een brief aan ‘bouwminister’ Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. ..

Lang wachten op gas en elektra nieuw huis

Den Haag De Autoriteit Consument & Markt gaat onderzoek doen naar klachten over vertragingen bij het aansluiten van nieuwbouwwoningen op het gas- en elektriciteitsnet. Door een te ..

Huizenprijzen blijven stijgen in krappe markt

Den Haag Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het eerste kwartaal. Voor het eerst in vier jaar wisselden in de vier grote steden minder hui ..

Waarschuwing voor aflossingsvrije hypotheek

Amersfoort Dat stelt Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een enquête onder haar leden. Van de 1200 gepeilde leden denkt meer dan een derde de hypotheekschuld van de woni ..

Groen advies bij hypotheek

Zoetermeer De geldverstrekkers hebben daar concrete afspraken over gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het i ..

‘Winst woningcorporaties naar sociale huurder’

Amsterdam Terwijl veel sociale huurders het water aan de lippen staat, hebben woningcorporaties de afgelopen jaren winsten behaald waar superinvesteerder Warren Buffett jaloers op ..

Voor één huis in Bloemendaal koop je er vijf in Delfzijl

Den Haag Dat in Bloemendaal de duurste huizen staan en in Delfzijl de goedkoopste, is geen verrassing. Maar opmerkelijk is wel dat de prijsverschillen toenemen tussen duurdere gem ..

Te veel makelaars voor weinig huizen

Amsterdam ‘Veel te veel makelaars voor veel te weinig huizen.’ Zo vat een Almeerse makelaar het samen, die de dag na Sinterklaas failliet werd verklaard – anderh ..

Woningverkoop daalt nu weer

Amsterdam De krimp, met 6 procent, hing al langer in de lucht. De NVM waarschuwt al geruime tijd dat het aanbod op de woningmarkt steeds slechter aansluit bij de vraag. Starterswo ..

Vertraging hypotheek hindert huiskopers

Hilversum Ook hing hun een forse boete van tien procent van de aankoopsom boven het hoofd omdat de bank hun hypotheek niet op tijd rond kreeg. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheke ..

Verhoging ozb verschilt sterk per gemeente

Amersfoort Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef naar de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten bij 104 van de 388 gemeenten. Gemiddeld stijgt de ..

De burgemeester koopt liever zelf een huis

Katwijk-Wassenaar ‘Onze nieuwe burgemeester heeft zelf een huis gekocht in de gemeente’, zegt een woordvoerster van Katwijk. ‘Daarom hebben we besloten de woning ..

Huurprijzen voor woning in vrije sector naar record

Amsterdam In Noord-Holland en Zuid-Holland betaalden huurders die recent een nieuw contract tekenden, nog nooit zo veel voor een huurappartement dat niet behoort tot de sociale se ..

NHG-grens hypotheken gaat opnieuw omhoog

Den Haag Daardoor komen er meer hypotheken voor de garantie in aanmerking, heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten weten. Vanaf 1 januari stijgt de zogeheten NHG-grens ..

Koelt de Amsterdamse huizenmarkt nu af?

Amsterdam ‘Misschien hebben we de top van de markt bereikt’, zegt de voorzitter van de Amsterdamse makelaarsvereniging (MVA) voorzichtig, nadat hij donderdag de jongst ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Leidsch Dagblad
Architectenweb
De Pers Economie
Friesch Dagblad
Elsevier
Noordhollands Dagblad
NOS
Financiƫle Telegraaf

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.