Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Voor één huis in Bloemendaal koop je er vijf in Delfzijl

Den Haag Dat in Bloemendaal de duurste huizen staan en in Delfzijl de goedkoopste, is geen verrassing. Maar opmerkelijk is wel dat de prijsverschillen toenemen tussen duurdere gem ..

Te veel makelaars voor weinig huizen

Amsterdam ‘Veel te veel makelaars voor veel te weinig huizen.’ Zo vat een Almeerse makelaar het samen, die de dag na Sinterklaas failliet werd verklaard – anderh ..

Woningverkoop daalt nu weer

Amsterdam De krimp, met 6 procent, hing al langer in de lucht. De NVM waarschuwt al geruime tijd dat het aanbod op de woningmarkt steeds slechter aansluit bij de vraag. Starterswo ..

Vertraging hypotheek hindert huiskopers

Hilversum Ook hing hun een forse boete van tien procent van de aankoopsom boven het hoofd omdat de bank hun hypotheek niet op tijd rond kreeg. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheke ..

Verhoging ozb verschilt sterk per gemeente

Amersfoort Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef naar de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten bij 104 van de 388 gemeenten. Gemiddeld stijgt de ..

De burgemeester koopt liever zelf een huis

Katwijk-Wassenaar ‘Onze nieuwe burgemeester heeft zelf een huis gekocht in de gemeente’, zegt een woordvoerster van Katwijk. ‘Daarom hebben we besloten de woning ..

Huurprijzen voor woning in vrije sector naar record

Amsterdam In Noord-Holland en Zuid-Holland betaalden huurders die recent een nieuw contract tekenden, nog nooit zo veel voor een huurappartement dat niet behoort tot de sociale se ..

NHG-grens hypotheken gaat opnieuw omhoog

Den Haag Daardoor komen er meer hypotheken voor de garantie in aanmerking, heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten weten. Vanaf 1 januari stijgt de zogeheten NHG-grens ..

Koelt de Amsterdamse huizenmarkt nu af?

Amsterdam ‘Misschien hebben we de top van de markt bereikt’, zegt de voorzitter van de Amsterdamse makelaarsvereniging (MVA) voorzichtig, nadat hij donderdag de jongst ..

Gaswinning iets omlaag

Den Haag Het kabinet wil de vraag naar gas verlagen door bedrijven te laten overstappen op andere energiebronnen en woningen duurzamer te maken. Het doel is dat aan het eind van d ..

Hypotheek afbetalen met vrijwilligerswerk

Enschede Vrijdag zetten de gemeente en de bewoners hun contract onder deze ‘sociale hypotheek’, die een primeur voor Nederland is. Het project heet ‘De Droom va ..

Veel oudere huiseigenaren onderschatten risico’s van hun hypotheek

Amsterdam De Nederlandse huiseigenaar is als de argeloze zonaanbidder die nog eens van zijn cocktail nipt, zonder acht te slaan op de pikzwarte wolken die zich in de verte aandien ..

Flitshypotheek versterkt wedloop op koopwoningen

Amsterdam Het is de wiebelfase voor de huizenkoper. Na een intensieve zoektocht is de droomwoning gevonden, het bod geaccepteerd en de koopovereenkomst getekend. Maar die ene vraa ..

Huizenprijzen blijven (licht) stijgen

Nieuwegein Bestaande koopwoningen waren in juli 7,6 procent duurder dan in juli vorig jaar, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster n ..

EU-bank is onthutst door misbruik van lening aan VW

Luxemburg De EIB bevestigde dinsdag op de hoogte te zijn gesteld door OLAF en beraadt zich op verdere stappen. De lening is al in 2014 terugbetaald en de relatie met VW bekoelde v ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Bndestem
De Gelderlander
Trouw
Nijmegen Nieuws
Vara Kassa
NOS
L1 Nieuws en sport uit Limburg
Aedes

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.