Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Minder hypotheken met NHG afgesloten in 2018

Den Haag Door de sterke stijging van de huizenprijzen kwamen veel woningen boven de kostengrens voor de garantieregeling uit. Bovendien werden er door krapte op de woningmarkt min ..

Vermogen huishoudens stijgt door woningwaarde

Den Haag Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In 2017 bedroeg het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens ruim 28.000 euro. Het vermogen bereken je door schulden van de waard ..

De nieuwbouw wordt duur betaald

Naaldwijk Miriam Zwinkels-Broch (37, lerares en coördinator bewegingsonderwijs) woont precies op de grens tussen nieuwbouw en nieuwbouw die binnenkort wordt opgeleverd. Met h ..

Huizenprijzen blijven (nog) stijgen

Amersfoort Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De huizenprijzen in Nederland stegen in het derde kwartaal van 2018 met gemidde ..

Econoom Josh Ryan-Collins: Huizenprijzen dalen niet door nieuwbouw

Londen Zijn het de asielzoekers, de milieuactivisten of is het toch gewoon de overheid met al haar bureaucratische regeltjes en vergunningen? Over wie de boosdoener is van de stij ..

'Overheid moet onderwijs en woningmarkt sturen'

Den Haag Dat is de boodschap van Maarten Camps, de hoogste beleidsambtenaar op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het is een oude traditie dat die ambtenaar, aan het ..

ABN: huizenprijzen blijven stijgen, maar minder hard

Amsterdam Dat meldt het Economisch Bureau van ABN AMRO in de eerste Woningmarktmonitor van het nieuwe jaar. De economen verwachten dat de huizenprijzen dit jaar met 6 procent stij ..

Aflossingsvrije hypotheek verhuist bijna altijd mee

Amersfoort Een hoge aflossingsvrije lening kan vervelende gevolgen hebben, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. De maandelijkse lasten kunnen te zwaar worden als het inkomen na pensi ..

Huizen verduurzamen via tijdelijke erfpacht

Den Haag Aan de klimaattafels wordt een nieuwe variant van gebouwgebonden financiering besproken, bevestigen betrokkenen aan de Volkskrant. Huiseigenaren verkopen hun grond aan de ..

Verlaging premie NHG is 'flutkorting'

Amsterdam De premie die moet worden betaald voor het afsluiten van een hypotheek met de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat omlaag. Wo­ningeigenaren die een hypotheek met ..

‘Onafhankelijkheid taxateurs onder druk’

Amersfoort Taxateurs worden onder druk gezet om aan huizen een bepaald prijskaartje te hangen. Dat is volgens Vereniging eigen Huis een bekend verschijnsel op oververhitte huizenm ..

Groei nieuwe woningen hapert

Amsterdam De groei van het aantal nieuwbouwwoningen stokt volgend jaar. Bouwers hebben last van tekorten aan arbeidskrachten en materialen. Ook vertragingen bij het afgeven van ve ..

Gemiddelde waarde huis stijgt naar 230.000 euro

Den Haag Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Het is voor het derde jaar op rij dat de zogeheten WOZ-waarde stijgt. Dit bedrag is een inschatting van de markt ..

Geen hypotheek voor zuiniger maken huis

Amersfoort Nog eens 30 procent doet dat wel, maar verhoogt dan de rente. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH), zo maakte de belangenvereniging voor woningbezit ..

Met overwaarde verhuizen naar buiten de stad

Amsterdam In Utrecht, Rotterdam en Den Haag begint zich af te tekenen wat in Amsterdam al volop gebeurt: eigenaren die de enorme overwaarde op hun woning te gelde maken en naar el ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
NOS
Aedes
Zibb.nl
RTV Oost
Nieuws.nl
NOS
Spacemakers
Peel en Maas

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.