Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  Items Per Pagina:

Advieskosten hypotheek aftrekbaar?

Sluit je een hypotheek af, dan is het belangrijk je van te voren goed te laten adviseren. Bij veel banken kun je niet eens een hypotheek afsluiten zonder advies. Je voert hiervoor ..

Advieskosten hypotheek - Uitleg en tips

Een hypotheek is een langlopende verplichting die grote invloed heeft op je financiŽle situatie. Het is dus belangrijk je goed te laten adviseren door een erkende hypotheekadviseur ..

Afsluitkosten hypotheek - Uitleg en aftrekbaarheid

Als je een hypotheek afsluit, betaal je administratiekosten aan de bank of hypotheekverstrekker. Dit worden ook wel afsluitkosten genoemd. Tot 2013 betaalde je een afsluitprovisie ..

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2014

De meeste starters die een hypotheek afsluiten, kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Deze garantie geeft namelijk extra bescherming als je je woning ge ..

Hypotheek oversluiten in 2014

De hypotheekrentes zijn op dit moment erg laag. Voor huizenbezitters die enkele jaren geleden hun hypotheek tegen een hogere rente hebben afgesloten, is het daarom vaak voordelig d ..

Lening aftrekbaar van belastingen in 2014?

Als je een lening aangaat, betaal je hierover altijd rente. Deze rente is in sommige gevallen aftrekbaar van je inkomstenbelasting in box 1. Daarnaast bieden leningen vaak een bela ..

Huizenprijzen in juli omhoog

De prijzen van koopwoningen zijn in juli voor het eerst sinds lange tijd gestegen ten opzichte van een maand eerder. In juli 2013 lagen de huizenprijzen 1,2 procent hoger dan in ju ..

Daling hypotheekrente niet voldoende

De afgelopen periode daalde de hypotheekrente gemiddeld met 0,56 procent van 4,33 procent naar 3,77 procent. Toch vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH) dat de hypotheekrente niet vo ..

Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) waarschuwt dat de vergrijzing op korte termijn zorgt voor een geringe doorstroming op de woningmarkt. Op lange termijn kan het zelfs leide ..

Hypotheek zonder advies

De meeste mensen die een hypotheek afsluiten doen dit via een adviseur. Dit kan een onafhankelijk financieel adviseur zijn of een adviseur van de bank. Sinds 1 januari 2013 mogen d ..

Kosten hypotheek hoger bij de bank

Wie een hypotheek afsluit bij de bank is hier veel meer geld aan kwijt dan wanneer de hypotheek wordt afgesloten bij een hypotheekwinkel. Dat blijkt uit een onderzoek van MoneyView ..

65 miljard aan onderwaarde op woning

In 2012 hadden 1,3 miljoen huishoudens een woning die 'onder water stond'. Dit wil zeggen dat de hypotheekschuld die op de woning rust hoger is dan de huidige waarde van het huis. ..

Vaker betalingsproblemen hypotheek

Het aantal woningeigenaren dat hun hypotheek niet meer kan betalen is het afgelopen jaar met ruim 25 procent gestegen. Dat blijkt uit de hypotheekbarometer van het Bureau Krediet R ..

Woningbezitter kiest vaker voor meer aflossen hypotheek

De stijgende trend in extra aflossingen op de hypotheek blijft zich voortzetten. Dat bericht NOS woensdag op basis van een rondgang langs enkele grote banken. In de eerste maanden ..

'Betere aanpak bij betalingsproblemen hypotheek nodig'

De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) vindt dat hypotheekverstrekkers meer moeten doen om betalingsproblemen bij klanten te voorkomen en tijdig te signaleren. Dat meldt de toezich ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
NOS
RTV Oost
Gemeente.nu
Nu.nl Economie
Vara Kassa
NOS
Peel en Maas
Friesch Dagblad

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.