Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Je huis verwarmen, gezellig of gezond?

Tijdens koude dagen is de centrale verwarming onze beste vriend in huis. Toch zijn er nog genoeg mensen die ook een open haard of houtkachel gebruiken om zich warm te houden. Dit g ..

5 mollenstreken bij het afsluiten van een lening

Niet alleen in Georgië wordt goed gemold. Ook in Nederland moet je goed opletten dat je niet met open ogen in de mollenstreken trapt. Geld lenen is namelijk niet zomaar iets. ..

5 dingen die onverwacht invloed hebben op je maximale hypotheek

Wil je een huis kopen? Of ben je alleen een beetje aan het rondneuzen? In beide gevallen is het handig dat je weet wat je maximaal kunt lenen. Gelukkig zijn hiervoor veel berekento ..

Liever niet sparen? Los af op je hypotheek!

De spaarrentes zijn op dit moment historisch laag. Een goed moment dus om even te kijken naar een aantal alternatieven. Vorige week vertelden we je al meer over investeren in vastg ..

Vereniging Eigen Huis pleit voor flexibele NHG grens

Wil je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan € 265. ..

Huizenbezitter kan veel geld besparen bij aflopen rentevaste periode

Als je een hypotheek aanvraagt, spreek je hierbij ook altijd een rentevaste periode af. Binnen die periode mag de hypotheekaanbieder de rente niet verhogen. Na de rentevaste period ..

Kan het uit: je hypotheek oversluiten

Als je een hypotheek afsluit, moet je ook altijd een rentevaste periode kiezen. Je kiest dan voor hoeveel jaar je de rente wilt vastzetten. Meestal kun je kiezen uit 10, 15, 20 of ..

Aflossingsvrije hypotheek en (bijna) toe aan aflossen – heb jij hier goed over nagedacht?

Bij een aflossingsvrije hypotheek los je maandelijks niets af. Je betaalt alleen rente. Deze hypotheekvorm is een tijd erg populair geweest omdat je erg lage maandlasten hebt. Maar ..

Hypotheek aanvragen? 5 tips om je door de papierwinkel heen te helpen

De meeste mensen doen het minstens één keer in hun leven: een huis kopen. En als je het al een keer gedaan hebt, weet je dat je een hele papierwinkel (loonstrook, bankafs ..

Meer of minder hypotheek in 2018?

Ieder jaar veranderen er op 1 januari belangrijke regels op hypotheekgebied. Het Nibud heeft bijvoorbeeld per volgend jaar de inkomensnormen aangepast. Ook mag vanaf 2018 je nieuwe ..

BKR-registratie? Niet altijd een probleem voor hypotheek

Ken je dat? Je hebt online een apparaat of een mooie nieuwe gadget besteld en je kiest voor betalen in termijnen. Maar helaas mis je een betaaltermijn. Dat kan natuurlijk altijd ge ..

Droomhuis gevonden op Open Huizen Dag? Deze 5 stappen moet je nemen

Zaterdag 30 september is het weer Open Huizen Dag. De dag waarop jij als huizenkoper bij verschillende huizen naar binnen kunt wandelen om een kijkje in iemands keuken te nemen. Ma ..

Kan ik een hypotheek aanvragen als 70-plusser? Deel 2

In 2016 is 17% van alle verkochte woningen direct afgerekend, zonder hypotheek. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kadaster begin juli 2017. De grootste groep is verreweg de 70-p ..

Huis kopen of verkopen? Denk om het energielabel

Er is op dit moment een behoorlijke gekte op de huizenmarkt gaande. Veel huizen worden verkocht voor een prijs die boven de vraagprijs ligt. En bieden doen veel mensen vaak ook nog ..

5 redenen waarom ook jij zelf online je hypotheek kunt regelen

Steeds meer mensen sluiten hun hypotheek af via execution only: online en zonder advies. Ook bij Independer kun je sinds kort online een hypotheek regelen. Klinkt ingewikkeld, maar ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Nieuwsblieb
Friesch Dagblad
Reformatorisch Dagblad
parool
RTV Drenthe
RTV Oost
Elsevier
MT.nl

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.