Huizenprijzen en woningtransacties naar nieuwe records

De gemiddelde woningprijs is in juni uitgekomen op € 264.300, een nieuw Nederlands record. Het oude maandrecord (€ 262.000) dateert van augustus 2008. Op kwartaalbasis bereikt het 2e kwartaal met € 260.600 eveneens een nieuw record.
De gemiddelde koopsom valt in de eerste helft van 2017 maar liefst 8,7% hoger uit in vergelijking met deze periode vorig jaar. Daarnaast is het aantal woningtransacties zowel in het eerste als het tweede kwartaal van 2017 fors toegenomen naar de hoogste niveaus ooit. In de eerste helft van 2017 zijn in Nederland 22,6% meer woningen verkocht. Dit blijkt uit onderzoek van Woningmarktcijfers.nl op basis van de meest recente cijfers van het Kadaster.

Koopsom per provincie

In de provincie Groningen moet momenteel gemiddeld € 195.000 voor een woning worden betaald, In Noord Holland inmiddels al bijna € 325.000. De koopsomstijging t.o.v. de eerste zes maanden van 2016 bedraagt voor Nederland 8,7%. In Drenthe blijft de stijging beperkt tot, 4,6%. De provincie Utrecht kent met maar liefst 14% de grootste stijging.

Transacties per provincie

In vergelijking met de eerste zes maanden van 2016 zijn in Nederland dit jaar 22,6% meer woningen verkocht. In Noord Holland en Utrecht blijft de stijging beneden de 10%, In Limburg, Noord Brabant, Overijssel, Gelderland en Flevoland worden met ruim 30 tot 35% meer transacties de beste zaken gedaan. In absolute aantallen spant Zuid Holland met ruim 25.000 transacties de kroon.

Download hier het persbericht inclusief alle grafieken

Reageer op bericht

Naam:
E-mail:
Toelichting:
anti spam afbeelding
Anti-Spam: * Neem de tekens over

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
vastgoedmarkt
Peel en Maas
Telegraaf
Dagblad de Limburger
Independer
DVHN
De Stentor
MisterMoney

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.