Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  Items Per Pagina:

Woonbond vindt sloopt sociale huurwoningen onbegrijpelijk

De Woonbond roept Rotterdammers op om bij het raadgevend referendum op 30 november massaal tegen de sloopplannen van 20 duizend sociale huurwoningen te stemmen.

Aangepast puntensysteem huurwoningen

Het Woningwaarderingsstelsel (‘puntensysteem’) waarmee voor sociale huurwoningen de maximale huurprijs wordt vastgesteld, verandert per 1 oktober.

Doetinchem wil miljoenen terug van projectontwikkelaar

Wethouder Steven Kroon uit Doetinchem laat weten dat hij een dagvaarding stuurt naar een projectontwikkelaar in de hoop zo 2,1 miljoen terug te krijgen.

Verleende vergunningen voor nieuwbouw daalt enorm

In het eerste halfjaar van 2012 is voor bijna 17 duizend nieuwbouwwoningen een bouwvergunning verstrekt. Dat is 37 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Corporaties slechts klein risico voor gemeenten

Gemeenten lopen nauwelijks risico als een woningcorporatie omvalt. Dat staat in een onderzoeksrapport van de VNG na de miljarden-affaire bij Vestia.

Provincie Limburg: woningbouw aan banden

De nieuwe coalitie van CDA, VVD en PvdA in de provincie Limburg is helemaal klaar met onrealistische plannen voor woningbouw.

Hulp voor gemeentelijk plan energiezuiniger huizen

De blok voor blok-regeling: een vanuit het ministerie ondersteunende mogelijkheid voor gemeenten om bestaande bouw energiezuiniger te maken, maar hoe?

Failliete Projectontwikkelaar strop voor gemeenten

Het faillissement van projectontwikkelaar Heja treft in ieder geval de gemeenten Breda en Eindhoven en de noodlijdende voetbalclub NAC.

Waarde maatschappelijk vastgoed is 157 miljard

Per inwoner heeft koploper Enschede bijna twintig vierkante meter maatschappelijk in de aanbieding, blijkt uit onderzoek van het Kadaster naar maatschappelijk vastgoed in gemeenten ..

GovUnited: Gemeenten staan garant voor lening BNG

Voor een voorfinanciering van 4,2 miljoen euro heeft GovUnited een lening nodig van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). "De rentekosten van die lening zijn voor ons geen onderwerp ..

Stapelingseffecten merkbaar bij veel huishoudens

De voorgenomen bezuinigingen van het kabinet Rutte treffen veel huishoudens direct of indirect in de portemonnee. De effecten per huishoudenstype zijn divers. Dat valt op te maken ..

Huizenprijs omlaag, ozb omhoog

De meeste woningbezitters moeten komend jaar, ondanks dat de waarde van hun huis is gedaald, meer onroerendezaakbelasting (ozb) betalen.

G4: Nieuw beleid dramatisch voor woningmarkt

In de Tweede Kamer ligt een wetsvoorstel klaar dat de huurwoningmarkt volledig op slot zal zetten als het wordt goedgekeurd, schrijft wethouder Hamit Karakus uit Rotterdam namens d ..

'Fabels verstoren woningmarkt'

De markt voor koopwoningen stagneert ook door fabels in de markt, stelt algemeen directeur Jan van Tuinen van Bouwend Nederland.

VNG: 10 punten voor betere woningmarkt

De VNG heeft een tienpuntenplan voor een betere woningmarkt aangeboden aan de Tweede Kamer. Deze voorstellen zijn een reactie op de woonvisie die het kabinet in juli van dit jaar p ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
NRC
Peel en Maas
Nieuwsblieb
fd.nl
Barneveldse Krant
BNR
Leidsch Dagblad
NOS

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.