Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  Items Per Pagina:

Staalgroothandels Hacquebord en FNF verhuizen naar Drachten

Hacquebord in Twijzelerheide en Friesland Non-Ferro Metaal in Leeuwarden verhuizen naar één adres in Drachten. Moederbedrijf Schouten Groep laat twee loodsen en een kanto ..

Woningbouw op Spaansenterrein nog ver weg

Harlingen - De realisatie van het plan om woningen te bouwen op het Spaansenterrein in Harlingen lijkt nog ver weg. De gemeente Harlingen steggelt al zes jaar over een betaling va ..

Balkster Poiesz maakt ruimte voor nieuwbouw

Balk - Supermarktketen Poiesz uit Sneek wil de vestiging in Balk slopen ten behoeve van nieuwbouw. Omwonenden worden hier volgende week woensdag over geïnformeerd tijdens een ..

Griep in Fryslân: hele klassen naar huis

Leeuwarden - Met 165 zieken op honderdduizend mensen belandde de griepepidemie vorige week op een nieuw hoogtepunt. Scholen komen erdoor in de problemen. Ze kunnen amper vervanger ..

Woningbouw waarbij wat minder naar regeltjes wordt gekeken

Drachten – Woningbouw buiten de gebaande paden. Architect Rein de Valk wil er graag mee experimenteren in Drachten. De gemeente Smallingerland staat echter nog niet te juichen ..

Nu écht: nieuwbouw voor Nieuw Toutenburg

Noardburgum - Je kunt een feestje geven bij het slaan van de eerste paal. Maar je kunt de taart laten aanrukken als je kunt melden dat er nu echt, definitief en zeker weten gebouwd ..

Sintrale As snijdt de weidekavel doormidden: alweer verhuizen

Hurdegaryp - Vele hobbels moesten er genomen worden om het melkveebedrijf van de familie De Hoop bij Quatrebras te kunnen verhuizen. De verhuizing was nodig door de aanleg van de ..

Corporaties wilden te snel met huizenplan

Leeuwarden - Woningcorporaties Accolade en Elkien hebben veel meer tijd nodig om drieduizend woningen te vinden die, als proefproject, energieneutraal worden gemaakt. De zogeheten ..

Minister Plasterk wil geen keuringsplicht voor huizen

Leeuwarden - Demissionair minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) is geen voorstander van het instellen van een algemene periodieke keuring voor woningen. In beantwoording o ..

Friese huizen vaak boven vraagprijs weg

Leeuwarden - Bieden boven de vraagprijs bij het kopen van een woning komt steeds vaker voor. In het tweede kwartaal gebeurde dat bij 28 procent van de verkochte woningen in Nederl ..

Huurders moeten ook in een dorp kunnen wonen

Leeuwarden - De gemeenteraadsfracties van PvdA en PAL GroenLinks in Leeuwarden willen dat het college van B en W zich inzet voor het behoud van huurwoningen in de dorpen van Leeuw ..

Voor elke woning biedt de duurzamehuizenroute een oplossing

Boornbergum - De duurzamehuizenroute begon vijf jaar geleden op de Veluwe. Het concept - een eigenaar zet de deuren van zijn duurzame huis open voor belangstellenden - sloeg voora ..

Met een lot van 98 euro kans op een huis

Oudebildtzijl - Het klinkt bizar: een lot kopen van 98 euro en daarmee kans maken op een huis van twee ton. Toch is dit wat gebeurt in Oudebildtzijl, waar de plaatselijke voetbalv ..

Nieuwbouw zwembad Drachten lijkt zeker

Drachten - Het lijkt vrijwel zeker dat in Drachten een nieuw overdekt zwembad komt mét vijftigmeterbad en de status van topsport-trainingscentrum. De provincie Fryslân m ..

Complete woonboulevard gaat verhuizen

Leeuwarden - De woonboulevard van Piet Kapenga aan de Voltastraat in Leeuwarden verhuist in zijn geheel naar het WTC-gebied, tussen het bedrijfsverzamelgebouw Crystalic en de Elfs ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Nu.nl Economie
RTL
DvhN
Peel en Maas
Volkskrant
Brabants Dagblad
NOS
Elsevier

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.