Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Bevolking = fundament huizenprijs

De groei van de bevolking houdt in Nederland de vraag naar huizen en de prijzen daarvan op peil. Hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Bank financiert weer in vastgoed

De bereidheid van banken in Europa om vastgoed te financieren neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en adviesbureau KPMG onder ruim negentig instellingen.

Winstmarges bank op hypotheek dalen

De winstmarges van banken op hypotheken zijn de afgelopen maanden gedaald tot bij het niveau van voor de crisis. Banken voelen de concurrentie van grote institutionele beleggers op ..

Woningmarkt drijvende kracht achter groei investeringen

De investeringen in Nederland zijn in juni met 22,2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zegt dat dit vooral te ..

Student leent voor huis

Studenten die geld lenen van overheidsinstantie DUO doen dat vaak om geld na de studie achter de hand te hebben. Dat blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek 2015, dat maandag is ge ..

Koopwoningen weer duurder

Bestaande koopwoningen waren in april 2,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen zijn nu al ruim een jaar hoger ten opzichte van jaar daarvoor, zo merken ..

Fors meer woningen verkocht

In maart zijn er flink meer woningen overgegaan naar een nieuwe eigenaar. Het Kadaster registreerde in totaal 13.393 verkochte woningen.

Helft van de huishoudens spaart te veel pensioen

Bijna een derde van de Nederlandse huishoudens heeft na pensionering een inkomen van minder dan 70 procent van het huidige inkomen. Dat geldt voor zelfstandigen en gescheiden mense ..

Huizenbezitter wordt hier blij van

Bestaande koopwoningen zijn vorige maand gemiddeld 2,4 procent duurder geworden ten opzichte van februari 2014. Februari was de elfde maand op rij waarin de prijzen van koopwoninge ..

Woning is weer warm broodje

De woningverkoop is in januari ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden met 6 procent gestegen. In totaal wisselden 9437 woningen van eigenaar, blijkt uit dinsdag gepublice ..

Eigen Huis kraakt uitspraak Rabo-topman

De Vereniging Eigen Huis (VEH) plaatst grote vraagtekens bij de uitspraken van Rabobank-bestuurder Bert Bruggink over de hypotheekrente.

Hypotheekrente gaat door het plafond

De hypotheekrente zal de komende jaren flink oplopen, willen banken nog geld kunnen verdienen aan de financiering van onroerend goed. Dat zei Bert Bruggink, financieel en risicobes ..

'Handhaaf starterslening huizenkoper'

De starterslening voor aanstaande huizenkopers moet blijven bestaan. Dat bepleitte Sander de Rouwe van het CDA donderdag tijdens een debat met woonminister Stef Blok.

Vaker gedwongen verkoop woning

De woningverkopen blijven aantrekken. In oktober zijn 44,6 procent meer huizen verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook het aantal gedwongen huizenverkopen steeg in oktober. ..

Woningverkoop gestegen

In augustus zijn 23,6 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster woensdag heeft gepubliceerd.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
RTV Utrecht
Rijksoverheid
Volkskrant
Elsevier
Gemeente.nu
Dagblad de Limburger
NRC
De Stentor

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.