Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Belastingvrije schenking voor een huis? Houd rekening met deze voorwaarden of je wordt alsnog aangeslagen

Voor starters kan het lastig zijn een huis 'op eigen kracht' te kopen. Ouders kunnen helpen met een belastingvrije schenking, maar daarvoor gelden wel regels. The post Belastingvr ..

Doorsnee huishouden rijker door hogere huizenprijzen – 65-plusser is met €113.000 het meest vermogend

Begin 2017 bedroeg het doorsnee vermogen van 65-plushuishoudens 113.000 euro. De helft van deze huishoudens had een vermogen van meer dan een ton. The post Doorsnee huishouden rijk ..

Slapeloze nachten over je hypotheek? Misschien is een woonlastenverzekering iets voor jou

De woonlasten betalen, is een van de basisfactoren die zorgen voor gemoedsrust en slapeloze nachten weghouden. Dus moet je dat verzekeren? The post Slapeloze nachten over je hypoth ..

Slimme aftrekposten voor je belastingaangifte 2018: hypotheekrenteaftrek en andere kosten van je huis

Een eigen woning dient als melkkoe voor de overheid, maar ook als een fiscale aftrekpost. Welke kosten mag je opvoeren bij je aangifte over 2018? The post Slimme aftrekposten voor ..

Klanten Rabobank lossen flink af hun hypotheek – maar ze blijven ook stevig doorsparen ondanks de lage spaarrente

Raboklanten lossen graag extra af op hun hypotheek. De lage rente maakt sparen onaantrekkelijk, aflossen maar lijkt het idee. Opmerkelijk genoeg stijgen de bedragen op spaarrekenin ..

‘Bouw sociale huurwoningen steeds moeilijker door stijgende bouwkosten’

Door stijgende bouwkosten en gebrek aan locaties kunnen woningcorporaties minder nieuwe woningen bouwen. The post ‘Bouw sociale huurwoningen steeds moeilijker door stijgende ..

Elon Musk verkoopt zijn huis in Los Angeles voor zo’n vier miljoen – neem een kijkje van binnen

Elon Musk heeft een huis in Los Angeles te koop gezet. Neem een kijkje van binnen. The post Elon Musk verkoopt zijn huis in Los Angeles voor zo’n vier miljoen – neem ee ..

Huisjesmelker worden? Wanneer je als particulier een tweede huis wil kopen om te verhuren, is er 1 valkuil die je zeker niet moet vergeten

Wil je als particulier een beleggingspand voor de verhuur, dan is de vraag of je daarvoor wel of geen hypotheek nodig hebt cruciaal voor het rendement van je investering. The post ..

Huisje voor €1: hoe Italië probeert verlaten dorpjes nieuw leven in te blazen

Een huis voor een euro in Italiaans dorpje. Voordelig wonen in de Italiaanse zon. Niet alleen Ollalai, het dorpje uit de RTL-tv serie wil dolgraag nieuwe inwoners. Er zijn tal van ..

Bang voor boete als je nu wil profiteren van de lage hypotheekrente? Misschien is rentemiddeling een idee

Huiseigenaren die hun hypotheek 10 jaar hebben vastgezet, kijken misschien verlekkerd naar huidige lage hypotheekrente en hikken mogelijk tegen een hogere rente aan na de rentevast ..

Spaarhypotheek afkopen bij de aankoop van een nieuw huis is niet altijd slim – uiteindelijk ben je duurder uit

De spaarhypotheek is fiscaal bijzonder gunstig, omdat je gedurende de looptijd veel rente hebt om in te zetten voor fiscale aftrek. The post Spaarhypotheek afkopen bij de aankoop v ..

Gaat de hypotheekrente nog dalen of is de prijzenslag voorbij? Winstmarge voor geldverstrekkers stijgt

De financieringskosten van hypotheekverstrekkers zijn aan het dalen, maar klanten zien dit nauwelijks terug in de vorm van lagere hypotheekrentes. The post Gaat de hypotheekrente ..

De Delftse startup GeoPhy krijgt $33 miljoen om vastgoed te waarderen met AI – toch is er volgens de 35-jarige CEO nog toekomst voor taxateurs

Vastgoed taxeren is doorgaans nog mensenwerk, maar de Delfste startup GeoPhy wil dit met duizenden databronnen en rekenmodellen doen. The post De Delftse startup GeoPhy krijgt $33 ..

Blik op je Geld: benzine duurder, stroomprijs daalt weer en hypotheekrente extreem laag

Huiseigenaren kijken per saldo nog altijd naar fors stijgende woningprijzen aan, de hypotheekrente blijft erg laag en de aandelenbeurs trekt voorzichtig bij. The post Blik op je Ge ..

Veel meer Nederlanders dan Duitsers hebben een eigen huis – maar we proppen dat ook vol met hypotheekschuld

In Nederland is het eigenwoningbezit veel groter dan in Duitsland, maar we hebben ook veel vaker een hypotheekschuld. The post Veel meer Nederlanders dan Duitsers hebben een eigen ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Profnews
NOS
Independer
MT.nl
Baarns Weekblad
Spacemakers
Reformatorisch Dagblad
vastgoedmarkt

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.