Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Aflossingsvrije hypotheek verhuist bijna altijd mee

Amersfoort Een hoge aflossingsvrije lening kan vervelende gevolgen hebben, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. De maandelijkse lasten kunnen te zwaar worden als het inkomen na pensi ..

Huizen verduurzamen via tijdelijke erfpacht

Den Haag Aan de klimaattafels wordt een nieuwe variant van gebouwgebonden financiering besproken, bevestigen betrokkenen aan de Volkskrant. Huiseigenaren verkopen hun grond aan de ..

Verlaging premie NHG is 'flutkorting'

Amsterdam De premie die moet worden betaald voor het afsluiten van een hypotheek met de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat omlaag. Wo­ningeigenaren die een hypotheek met ..

‘Onafhankelijkheid taxateurs onder druk’

Amersfoort Taxateurs worden onder druk gezet om aan huizen een bepaald prijskaartje te hangen. Dat is volgens Vereniging eigen Huis een bekend verschijnsel op oververhitte huizenm ..

Groei nieuwe woningen hapert

Amsterdam De groei van het aantal nieuwbouwwoningen stokt volgend jaar. Bouwers hebben last van tekorten aan arbeidskrachten en materialen. Ook vertragingen bij het afgeven van ve ..

Gemiddelde waarde huis stijgt naar 230.000 euro

Den Haag Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Het is voor het derde jaar op rij dat de zogeheten WOZ-waarde stijgt. Dit bedrag is een inschatting van de markt ..

Geen hypotheek voor zuiniger maken huis

Amersfoort Nog eens 30 procent doet dat wel, maar verhoogt dan de rente. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH), zo maakte de belangenvereniging voor woningbezit ..

Met overwaarde verhuizen naar buiten de stad

Amsterdam In Utrecht, Rotterdam en Den Haag begint zich af te tekenen wat in Amsterdam al volop gebeurt: eigenaren die de enorme overwaarde op hun woning te gelde maken en naar el ..

Huizenprijzen ongekend hoog

Amsterdam De makelaars verwachten dat de huizenprijzen dit jaar in totaal 8 tot 10 procent zullen toenemen. Zij vermoeden dat een gemiddeld prijsniveau van 300.000 euro begin volg ..

Ook bieden bij nieuwbouw

Amsterdam Verkoop aan de hoogste bieder vindt vooral plaats in het hogere prijssegment, maar komt ook voor bij appartementen van circa 200.000 euro. In bijvoorbeeld Amsterdam en ..

Honkvaste ouderen in een overspannen huizenmarkt

Zaandam Liesbeth en Gerard Koekkoek wonen in een type huis waar jonge gezinnen dol op zijn. In een van de geliefdste wijken van Zaandam, de lommerrijke Schildersbuurt aan de Zaan, ..

CPB: nog geen bubbel op huizenmarkt

Den Haag Op de woningmarkt is momenteel nog geen sprake van een bubbel. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport over de Nederlandse huizenmarkt. Het planburea ..

Huizenprijzen stijgen met bijna 9 procent

Den Haag Koopwoningen waren in april bijna 9 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder. Dat becijferden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. S ..

Bouw: een miljoen huizen erbij in tien jaar

Amsterdam Dat stelt een coalitie van grote projectontwikkelaars, beleggers en bouwondernemingen in een brief aan ‘bouwminister’ Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. ..

Staalgroothandels Hacquebord en FNF verhuizen naar Drachten

Hacquebord in Twijzelerheide en Friesland Non-Ferro Metaal in Leeuwarden verhuizen naar één adres in Drachten. Moederbedrijf Schouten Groep laat twee loodsen en een kanto ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Nijmegen Nieuws
Trouw
MisterMoney
Aedes
Toekomst Inverstering
NRC Handelsblad
Baarns Weekblad
NUzakelijk

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.