Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Voor één huis in Bloemendaal koop je er vijf in Delfzijl

Den Haag Dat in Bloemendaal de duurste huizen staan en in Delfzijl de goedkoopste, is geen verrassing. Maar opmerkelijk is wel dat de prijsverschillen toenemen tussen duurdere gem ..

Griep in Fryslân: hele klassen naar huis

Leeuwarden - Met 165 zieken op honderdduizend mensen belandde de griepepidemie vorige week op een nieuw hoogtepunt. Scholen komen erdoor in de problemen. Ze kunnen amper vervanger ..

Te veel makelaars voor weinig huizen

Amsterdam ‘Veel te veel makelaars voor veel te weinig huizen.’ Zo vat een Almeerse makelaar het samen, die de dag na Sinterklaas failliet werd verklaard – anderh ..

Woningverkoop daalt nu weer

Amsterdam De krimp, met 6 procent, hing al langer in de lucht. De NVM waarschuwt al geruime tijd dat het aanbod op de woningmarkt steeds slechter aansluit bij de vraag. Starterswo ..

Woningbouw waarbij wat minder naar regeltjes wordt gekeken

Drachten – Woningbouw buiten de gebaande paden. Architect Rein de Valk wil er graag mee experimenteren in Drachten. De gemeente Smallingerland staat echter nog niet te juichen ..

Vertraging hypotheek hindert huiskopers

Hilversum Ook hing hun een forse boete van tien procent van de aankoopsom boven het hoofd omdat de bank hun hypotheek niet op tijd rond kreeg. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheke ..

Verhoging ozb verschilt sterk per gemeente

Amersfoort Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef naar de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten bij 104 van de 388 gemeenten. Gemiddeld stijgt de ..

De burgemeester koopt liever zelf een huis

Katwijk-Wassenaar ‘Onze nieuwe burgemeester heeft zelf een huis gekocht in de gemeente’, zegt een woordvoerster van Katwijk. ‘Daarom hebben we besloten de woning ..

Nu écht: nieuwbouw voor Nieuw Toutenburg

Noardburgum - Je kunt een feestje geven bij het slaan van de eerste paal. Maar je kunt de taart laten aanrukken als je kunt melden dat er nu echt, definitief en zeker weten gebouwd ..

Sintrale As snijdt de weidekavel doormidden: alweer verhuizen

Hurdegaryp - Vele hobbels moesten er genomen worden om het melkveebedrijf van de familie De Hoop bij Quatrebras te kunnen verhuizen. De verhuizing was nodig door de aanleg van de ..

Huurprijzen voor woning in vrije sector naar record

Amsterdam In Noord-Holland en Zuid-Holland betaalden huurders die recent een nieuw contract tekenden, nog nooit zo veel voor een huurappartement dat niet behoort tot de sociale se ..

Corporaties wilden te snel met huizenplan

Leeuwarden - Woningcorporaties Accolade en Elkien hebben veel meer tijd nodig om drieduizend woningen te vinden die, als proefproject, energieneutraal worden gemaakt. De zogeheten ..

NHG-grens hypotheken gaat opnieuw omhoog

Den Haag Daardoor komen er meer hypotheken voor de garantie in aanmerking, heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten weten. Vanaf 1 januari stijgt de zogeheten NHG-grens ..

Minister Plasterk wil geen keuringsplicht voor huizen

Leeuwarden - Demissionair minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) is geen voorstander van het instellen van een algemene periodieke keuring voor woningen. In beantwoording o ..

Koelt de Amsterdamse huizenmarkt nu af?

Amsterdam ‘Misschien hebben we de top van de markt bereikt’, zegt de voorzitter van de Amsterdamse makelaarsvereniging (MVA) voorzichtig, nadat hij donderdag de jongst ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
MisterMoney
Elsevier
ED.nl
NRC
Noordhollands Dagblad
NUzakelijk
Profnews
Business Insider Nederland

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.