Informatie factsheet theoretische verkooptijd

Met de factsheet Theoretische verkooptijd (TVT) krijgt u een handig overzicht van de verkoopkansen van woningen naar type en prijsklasse in het door u gekozen gebied (gemeente, regio of provincie).
De theoretische verkooptijd (TVT) is een door Woningmarktcijfers.nl ontwikkeld meetinstrument om verkooptijden en marktkansen in beeld te brengen. De TVT geeft het aantal maanden aan dat nodig is om het actuele woningaanbod te verkopen op basis van het aantal transacties in de laatste 12 maanden. Als beide getallen gelijk zijn, dan bedraagt de TVT 12 maanden. Als het aanbod 1.000 is en de transacties 500, dan bedraagt de TVT 1000/500X12 = 24 maanden.

In het overzicht wordt allereerst de ontwikkeling van de TVT op kwartaalbasis weergegeven. De gemeente wordt vergeleken met de regio, de provincie en Nederland. Daarna worden voor dezelfde gebieden het aantal transacties (laatste 12 maanden) en het actuele woningaanbod aangegeven. Vervolgens wordt van het geselecteerde gebied de ontwikkeling van de TVT, het aantal transacties en het woningaanbod op jaarbasis weergegeven, uitgesplitst per woningtype en per prijsklasse.  

De kosten bedragen € 19,50 incl. BTW.

Bestellen:
Stap 1. Maak een keuze voor het gebied: een gemeente, regio of provincie
Stap 2. Kies het jaar van de door u gewenste periode
Stap 3. Verstuur

Hierna verschijnt het betaalmenu. Er zijn diverse betalingsmogelijkheden. U kunt afrekenen via IDeal. Regelmatige gebruikers kunnen ook via een Tegoed account afrekenen. Na inlog maakt u uw eigen account aan, u stort hierop via IDeal of bankrekening een tegoed en vervolgens wordt elke bestelling van uw tegoed afgeschreven. Voor meer details gaat nu naar “mijn account”. Daar worden uw gegevens, abonnementen, eerdere bestellingen en facturen beheerd.

Start hier met uw bestelling of bekijk hier het voorbeeld van Nederland.

Zoeken

Zoeken binnen de website,
nieuws en artikelen

Veelgestelde vragen


Hier vindt u veelgestelde vragen,
klik hier voor andere vragen.