Inloggen

Actueel

Regionale verschillen op de woningmarkt

Zuid Kennemerland en regio Amsterdam de duurste regio’s In deze regio’s moet gemiddeld ruim € 470.000 op tafel worden gelegd voor een woning. Gooi en Vechtstreek is met € 455.000 een fractie goedkoper. De goedkoopste regio’s zijn te vinden in Groningen-Oost, Noord en Centraal en Parkstad Limburg. In deze regio’s betalen kopers gemiddeld minder dan € 200.000.

De grootste koopsomstijging (25%) doet zich op De Wadden voor, maar hieraan mag gezien het beperkt aantal transacties niet al te veel waarde worden gehecht. Daarna volgt de regio Venlo met een stijging van 15%. Er is slechts een regio met een koopsomdaling van 1,7%, namelijk de regio Noordwest Overijssel.

Regionale verkoopcijfers woningen
In 20 regio’s worden in het eerste halfjaar meer woningen verkocht dan vorig jaar in deze periode. De regio Noord (Groningen) is met een plus van bijna 14% de grootste stijger. Andere regio’s in Groningen (Oost en Centraal) doen het eveneens opvallend goed. De grootste dalers bij de transactieontwikkeling zijn de regio’s Venray en Netwerkstad Zwolle-Kampen. Hier worden ruim 16% minder transacties geregistreerd.

 

Terug naar overzicht