Inloggen

Actueel

Almere op nummer 1 gemeenteranking woningmarkt

De laatste plaatsen
De laatste plaats wordt bezet door de Brabantse gemeenten Eersel en Cranendonck. Daarna volgen Horst aan de Maas in Limburg en Hattem in Gelderland. Kenmerkend voor deze gemeenten zijn een lage koopsom ontwikkeling, minder transacties ten opzichte van voorgaande jaren, een ruim woningaanbod met als gevolg hogere verkooptijden.
 
Meer over de ranking gemeenten
In 2012 is Woningmarktcijfers.nl gestart met de Gemeenteranking Woningmarkt over het jaar 2011. Inmiddels wordt de 9e editie gepubliceerd. Waren er in 2011 nog 418 gemeenten, in 2019 telt Nederland nog 355 gemeenten, een aantal dat in 2020 ongewijzigd zal blijven. Nog steeds is deze ranking uniek in Nederland. Naast deze ranking levert Woningmarktcijfers.nl elk kwartaal van elke gemeente, regio en provincie in Nederland een uitgebreid woningmarktrapport.
 
Duidelijke criteria
Bij de ranking wordt gekeken naar criteria, zoals de prijsontwikkeling, de ontwikkeling van het aantal transacties en het verloop van de verkooptijden. Bij de koopsom- en transactieontwikkeling kijken we enerzijds naar de ontwikkelingen ten opzichte van het voorgaande jaar en anderzijds naar de ontwikkeling tussen een drietal jaren, namelijk 2017-2019 ten opzichte van het dieptepunt in de crisisperiode, de jaren 2012-2014. Dit doen we om extra stabiliteit te genereren, met name voor de kleine gemeenten met weinig transacties waar anders de schommelingen hevig kunnen zijn.

Voor het gehele bericht en ranking: zie bijgevoegde PDF's 

 

Terug naar overzicht