Inloggen

Actueel

Woningmarkt flitsend van start, hoogste koopsom sinds 2008

Alleen in de maanden augustus en oktober van 2008 is een hogere koopsom betaald. De stijging ten opzichte van december bedraagt 4,9% en in vergelijking met januari 2016 is de stijging 8,2%. De PBK index komt in januari uit op 96,4, ofwel € 230.900.





Transacties eveneens fors gestegen

In januari zijn 16.555 woningtransacties geregistreerd, de stijging bedraagt maar liefst 39% in vergelijking met januari 2016. De stijging is het grootst in de provincie Flevoland, waar ruim 57% meer woningen zijn verkocht. De provincies Groningen, Noord Holland en Utrecht blijven met een stijging van ca. 24% hierbij achter.





Gemeentelijke ranking beschikbaar

In samenwerking met het blad Vastgoed is onlangs de jaarlijkse gemeentelijke woningmarkt ranking gepubliceerd. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is in 2016 op plaats 1 geëindigd, gevolgd door Amsterdam op plaats 2. De prestaties op gemeenteniveau op het gebied van ontwikkeling gemiddelde koopsom, transacties, verkooptijden, woningaanbod etc. worden hierin objectief vergeleken. De resultaten zijn op onze website te vinden.

Uitgebreid woningmarktrapport beschikbaar

Het woningmarktrapport van 2016-Q4 is nu beschikbaar van elke gemeente, regio en provincie in Nederland. 35 pagina’s, boordevol data over koopsomontwikkeling, transacties, verkooptijden, demografische prognoses etc. U kunt deze bestellen op onze website.

 

Terug naar overzicht