Verkooptijd koopwoning opgelopen tot 23 maanden

Het aantal maanden dat nodig is om alle te koop staande woningen te verkopen is in 2011 opgelopen tot 23 maanden. Dit blijkt uit onderzoek van de website Woningmarktcijfers.nl.
Momenteel staan in Nederland ongeveer 227.000 bestaande woningen te koop, een toename van 13% in vergelijking met december 2010. Dit betekent dat nu 5,4% van de koopwoningvoorraad te koop staat, een absoluut record. In de afgelopen 12 maanden werden 125.000 woningtransacties geregistreerd, dit is ongeveer 3% van de koopwoningvoorraad. De theoretische verkooptijd (TVT) is daardoor opgelopen tot 23 maanden. Woningen in de laagste prijsklasse (tot € 200.000) hebben de kortste verkooptijd, namelijk 16 maanden. In de prijsklasse boven € 500.000 zijn meer dan 50 maanden nodig om het huidige aanbod te verkopen.
 
Grote verschillen in verkooptijd per gemeente
Woningmarktcijfers.nl heeft de TVT vergeleken van alle gemeenten met meer dan 75 transacties per jaar. De verschillen op gemeenteniveau zijn erg groot. In 13 gemeenten is de TVT minder dan 15 maanden. De gemeente Urk is de absolute uitschieter, hier zijn nog geen vier maanden nodig om alle woningen te verkopen. In vier gemeenten bedraagt de TVT meer dan 50 maanden, de gemeente Renkum sluit met 59 maanden de rij. In de tabel zijn de gegevens van 20 gemeenten opgenomen, zowel wat kortste als wat langste verkooptijden betreft. Op de kaart van Nederland is de TVT per gemeente met een kleuraanduiding aangegeven, deze kaart is tot stand gekomen in samenwerking met het dagblad Trouw. 

Theoretische verkooptijd biedt meer transparantie Bij de theoretische verkooptijd wordt het aantal te koop staande woningen afgezet tegen het aantal transacties van de afgelopen 12 maanden. Op deze manier kan de TVT per woningtype en prijssegment objectief en transparant worden bepaald in elke gemeente of regio. De TVT geeft dus niet aan hoe lang verkochte woningen te koop hebben gestaan. In de afgelopen maanden is de theoretische verkooptijd voortdurend toegenomen, enerzijds vanwege een stijging van het aantal te koop staande woningen, anderzijds vanwege het lage niveau van het aantal woningtransacties. De theoretische verkooptijd (TVT) wordt sinds 2006 door Woningmarktcijfers.nl gebruikt om ontwikkelingen in de woningmarkt te meten en vormt een belangrijke indicator. De TVT is een van de twintig aspecten die in de gemeentelijke woningmarktrapporten van  Woningmarktcijfers.nl worden beoordeeld.
 

Reacties op bericht

Satisfactory. The charges has to be enough to settle the QuotesChimp's hoped-for deficits from the revenue expenditure expenses along with promises. No condition insurance section may let any underwriter setting its simple prices therefore reduced regarding lead to its bankruptcy (notice Post 39).
Ya he descubierto dado mi en me bestlifeinsurpolicy.com cheap life insurance quote mal porque que que Y por dignidad se comentario. he cuenta posicif3n. menos insurance health treatment comparehealthinsur.com health insurance heliomeds.com que pacilbuba dejaba no a me el este tiempo que buena no habeda antes me comentario escrito ningfan
Hey RTS fans! Check out another great clsisac Warcraft 2!w w w . server . war2 . ruWe have a free download of the game no cd or cd key required.We are celebrating the great history of the game with Warcraft 2 Festival IV on July 27th-29th. All old players and new players alike are invited to join us and be part of this historic event as we do a huge cash tournament.To experience Warcraft 2 gameplay is all about check the videos on my channel!
Didn't know the forum rules alowled such brilliant posts.
Beste Erik, een terechte opmerking over een verschillende berekeningsmethode, die wel heel zuur voor Renkum uitpakt. Ik zal het verschil hier uitleggen. Bij de berekening op de website houden we rekening met ALLE transacties, in het woningmarktrapport en het gepubliceerde artikel doen de transacties met "woningtype onbekend" niet mee. Dit kunnen woningen zijn, maar ook woon-winkelpanden e.d. Aan de aanbodkant doen immers ook alleen woningen mee. Nederland kent 2.800 transacties met type onbekend, ongeveer 2,5% van alle transacties. De afwijking tussen beide methoden is gering en te verwaarlozen. Wat zien we in Renkum: 106 transacties in de laatste 12 maanden met type onbekend, ofwel 43% van alle transacties(in voorgaande jaren gemiddeld 21 stuks). Dit merkwaardige feit zorgt voor de grote verschillen. Wij gaan bij het Kadaster proberen te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Daarnaast bewijst uw reactie dat het verstandig is om van dezelfde systematiek uit te gaan. Leo van de Pas
jammer dat het bericht meldt dat een huis verkopen in Renkum 60 maanden duurt, en dat jullie website aangeeft dat het dertig maanden is.....

Reageer op bericht

Naam:
E-mail:
Toelichting:
anti spam afbeelding
Anti-Spam: * Neem de tekens over

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Rijksoverheid
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
De Pers
Gemeente.nu
Nieuwsblieb
DvhN
NUzakelijk

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.