Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Twee nieuwe torens met huurwoningen in Transwijk

UTRECHT - Het college in Utrecht wil twee nieuwe woontorens met in totaal 119 huurappartementen laten verrijzen aan de Lomanlaan in Transwijk.

Belgische bank wil dat klanten zwijgen over negatieve hypotheekrente

Klanten van wie de hypotheekrente bij de Belgische bank Belfius onder nul is gekomen, moeten daar van de geldverstrekker over zwijgen. Huiseigenaren die de zwijgplicht schenden, en ..

“Zonder bouwmaatregelen is woningmarkt over enkele jaren uitverkocht”

Een woning vinden is momenteel bepaald niet gemakkelijk, stelt makelaarsvereniging VBO vast. De snel stijgende woningprijzen, strenge hypotheekregels en het gebrek aan voldoende aa ..

‘Plannen gemeente Utrecht gaan niet tot méér huurwoningen leiden’

Het Utrechtse college van B&W wil nieuwbouw in een deel van de vrije sector tussen €711 en €950 strikt gaan reguleren. De website Vastgoedmarkt meldt dat IVBN, Vere ..

Rabobank: regionale prijsverschillen op woningmarkt steeds groter

De regionale verschillen op de Nederlandse koopwoningmarkt zijn groter dan ooit en zullen de komende jaren alleen nog maar groter worden. Dat denkt de Rabobank volgens website Eufi ..

Helaas, geen nieuw huis dankzij BKR

Wie bij het BKR op met een schuld geregistreerd heeft gestaan heeft weinig kans op het krijgen van een hypotheek. Dat blijkt uit onderzoek van het NRC. Het BKR werd in 1965 opgeric ..

Gemiddeld betaal je 2,6% hypotheekrente voor 10 jaar vast, maar de rente kan de komende weken dalen

Nu het einde van de zomervakantie nadert, zullen meer geldverstrekkers tot verlaging zullen overgaan, denkt De Hypotheekshop. Het bericht Gemiddeld betaal je 2,6% hypotheekrente vo ..

'Hypotheekrente in najaar verder omlaag'

De hypotheekrente gaat dit najaar weer verder omlaag. Dat verwacht De Hypotheekshop op basis van recente ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten.

'Kosten voor aanpassing hypotheek vaak onnodig hoog'

Kosten voor de aanpassing van een hypotheek zijn vaak hoger dan strikt noodzakelijk. Er zou onder meer worden verplicht een hypotheekadviseur in te schakelen, terwijl dit vaak niet ..

Consumentenbond: klant met hypotheek melkkoe voor banken

Banken jagen huizenbezitters die tussentijds hun hypotheek willen aanpassen op hoge en onverwachte kosten. Voor eenvoudige handelingen rekenen zij soms honderden tot zelfs duizende ..

Huizenprijzen blijven (licht) stijgen

Nieuwegein Bestaande koopwoningen waren in juli 7,6 procent duurder dan in juli vorig jaar, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster n ..

Deze Twentse makelaar is wel heel creatief met photoshop

De figuurlijke rode loper ligt al uit. Het bericht Deze Twentse makelaar is wel heel creatief met photoshop verscheen eerst op Business Insider.

De 10 meest verschrikkelijke steden ter wereld om te wonen in 2017

De Economist Intelligence Unit stelde een ranglijst samen met de 140 meest en minst leefbare steden ter wereld. Het bericht De 10 meest verschrikkelijke steden ter wereld ..

Waar stijgt huizenprijs het snelst?

Koopwoningen zijn in juli 7,8 procent duurder geworden, zo blijkt uit cijfers van het CBS. De huizenprijzen zitten al sinds 2013 in de lift. Waar in Nederland stijgen de huizenprij ..

Huizen in Utecht weer duurder

PROVINCIE UTRECHT - De huizenprijzen in de regio Utrecht zijn opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het CBS. Huizen zijn in een paar maanden tijd met 1,9 procent ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
RTV Oost
Volkskrant
RTV Utrecht
Reformatorisch Dagblad
Business Insider Nederland
De Pers Economie
Baarns Weekblad
Spacemakers

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.