Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten die samenhangen met de woningmarkt. Klik hier om u te registreren voor de Woningmarktcijfers.nl-nieuwsbrief.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  Items Per Pagina:

Gemeente wil minimaal 40.000 woningen in havengebied bouwen

In de Amsterdamse havens worden 40.000 tot 70.000 woningen gerealiseerd. Dat zijn twee keer meer woningen dan vorig jaar werd aangekondigd. De gemeente Amsterdam heeft donderdag de ..

'Woningcorporaties halen energiedoel niet'

Woningcorporaties krijgen het niet voor elkaar om hun woningen binnen de door hen afgesproken termijn energiezuinig te krijgen. Dat schrijft Trouw op basis van een onderzoeksrappor ..

Grondwarmte voor 1300 huizen op Centrumeiland

De huizen op Centrumeiland, het nieuwste eiland van IJburg, halen hun warmte straks uit het grondwater. Vanuit een warmte-koudeopslag (wko) in de diepe ondergrond zullen tot 1300 w ..

'Woningcorporaties te traag met verduurzamen huurwoningen'

Alle sociale huurwoningen van woningcorporaties moeten volgens afspraken in het Energieakkoord in 2020 energielabel B hebben. Maar het zal de corporaties niet voor 2030 lukken om a ..

5 redenen waarom ook jij zelf online je hypotheek kunt regelen

Steeds meer mensen sluiten hun hypotheek af via execution only: online en zonder advies. Ook bij Independer kun je sinds kort online een hypotheek regelen. Klinkt ingewikkeld, maar ..

Bouwgrond raakt op, woningbouw in de knel

De bouw van nieuwe woningen komt in de knel door een gebrek aan bouwlocaties en de nadruk op nieuwbouw in grote steden, het zogeheten binnenstedelijk bouwen. Dat schrijft het FD.

Amsterdam gaat vooral goedkopere huurwoningen bouwen

Van de 50.000 nieuwe woningen die tot 2025 in Amsterdam worden gebouwd, moet een groot deel bestemd zijn voor lagere en middeninkomens. Dat heeft de gemeente besloten. Het college ..

Amsterdam zet komende jaren in op betaalbare huurwoningen

Amsterdam gaat de komende jaren fors meer betaalbare huurwoningen bouwen. Van de 50.000 nieuwe huizen die tot 2025 worden gebouwd, zijn er 40.000 bestemd voor lage - en middeninkom ..

Lefier investeert 1 miljard in duurzame woningen

Woningcorporatie Lefier investeert de komende tien jaar 1 miljard euro in nieuwbouw, duurzaamheid en nul-op-de-meter. Dat las de website Vastgoedmarkt op de website van de noordeli ..

Belastingdienst maakt overdracht vastgoed Martiniplaza niet makkelijker. En ook niet leuker

Waarom ligt er nog geen concreet voorstel op tafel hoe de gemeente het vastgoed van MartiniPlaza overneemt? Raadsleden zijn kritisch.

Een gepensioneerde politiehond in huis halen, is dat wel zo'n goed idee?

PROVINCIE UTRECHT - Alleen ervaren baasjes zouden moeten overwegen om een gepensioneerde politiehond in huis te nemen. De dieren vergen namelijk heel veel begeleiding.

'Wonen op de Amstelcampus is voor studenten niet te betalen'

Het idee achter de Amstelcampus, het uit zeven gebouwen bestaande studiecomplex op de kop van de Wibautstraat in Oost, werkt niet vanwege te hoge huren. Dat zegt onder meer student ..

Vondelflat verkocht aan Vastgoed Groningen

De Vondelflat in de Groninger wijk De Wijert komt per 1 juli in andere handen. De serviceflat is verkocht aan Vastgoed Groningen.

Drents huis van Vincent van Gogh op internationale route

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en het Veenpark in Barger-Compascuum maken deel uit van de 'Route Van Gogh Europe'.

Hoezo geen huizenbubbel? Vergeleken met jaar geleden is koophuis gemiddeld €23 duizend méér waard

Huizenprijzen in Nederland stegen de afgelopen twaalf maanden met ruim 1.900 euro per maand, gemiddeld genomen. Het bericht Hoezo geen huizenbubbel? Vergeleken met jaar geleden is ..

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws.

Zoeken

Zoeken binnen het nieuws
en de persberichten

Bronnen

Klik op het logo voor een
selectie van het nieuws
Net nieuwsoverzicht van Woningmarktcijfers.nl
Aedes
Metro nieuws
Nederlands Dagblad
Spacemakers
Peel en Maas
RTV Utrecht
RTV Drenthe
Haarlems Dagblad

Klik hier voor een overzicht
van alle nieuwsbronnen.